På det helt nye arbejdsophold Across the Border Songwriting Camp i Hamburg stiller vi skarpt på pop, EDM og urban til det tyske marked til foråret.

Bemærk venligst: Arbejdsopholdet finder ikke sted grundet coronavirus. Vi arbejder på at finde et nyt tidspunkt.

DJBFA, musikbureauet Møs Møs og Golden Gate Management præsenterer et helt nyt arbejdshold: Across the Border Songwriting Camp den 29. marts til 3. april 2020 i Hamburg.

Formålet med sangskrivercampen er at skrive sange, der kan afsættes direkte til tyske popartister samt bygge bro mellem danske og tyske sangskrivere. Musikalsk vil der blive fokuseret på mainstream inden for genrerne pop, EDM og urban, og der vil være rig mulighed for at blive klogere på, hvad der fungerer inden for popmusik på det tyske marked.

For at sikre det bedst mulige forløb, er campen arrangeret i samarbejde med den danske uafhængige musikaktør Møs Møs og projektleder David Tholander, der har flere års erfaring med afvikling af internationale sangskrivercamps herhjemme og i udlandet, samt tyske Golden Gate Management som lokal partner. Der er således tale om to professionelle aktører inden for produktion og placering af musik, der vil afvikle arbejdsopholdet, dele ud af deres viden og facilitere, at nye relationer bliver knyttet.

Across the Border Songwriting Camp strækker sig over fire dage, hvor der mandag-torsdag arbejdes i forskellige hold i studierne. Campen henvender sig til både artister, producere og toplinere, der har tidligere erfaring med co-write-sessions. Der er plads til otte danske sangskrivere. Det endelige felt af danske sangskrivere vil blive offentliggjort i starten af februar sammen med de seks tyske deltagere på campen.

Sangskrivning i Tysklands urban-hovedstad

Across the Border Songwriting Camp vil have det meget benyttede studiekompleks Boogie Park Studios som base. Det ligger i bydelen Altona og grænser op til de trendy områder Sternschanze og St. Pauli – ikke langt Beatles Platz og den berømte, berygtede Reeperbahn!

Udover historikken med et band fra Liverpool er Hamburg også hjemsted for Warner Music Tyskland, der sidder tungt på Tysklands hiphop- og urbanartister, samt en af Europas største musikbranchefestivaler, Reeperbahn Festival. Så der er en naturlig nærhed til en række kommercielle musikbrancheaktører, som vil blive aktiveret i forbindelse med campen, ift. indhentning af briefs og evt. artistprojekter til campen, og efterfølgende søgt at få placeret de færdige sange.

På opholdet vil der blive arbejdet i fire studier med tre-fire sangskrivere i hver. Der bliver lavet nye hold hver dag for at sikre dynamik og effektivitet omkring sangskrivningen, og så der skabes flest mulige nye relationer. På sidstedagen vil der være mulighed for at arbejde på ufærdige ting, så mest muligt materiale færdiggøres, inden vi rejser hjem fra Hamburg.

Der er mulighed for at skrive frit fra bunden, men der vil dog især blive fokuseret på at skrive til briefs fra konkrete projekter og artister, der leder efter nye sange.

Sangskriverholdet fra Berlin SangskriverCamp, en forløber for den nye camp i Hamburg. Foto: David Tholander

Fakta om Across the Border Songwriting Camp

Periode: 29. marts til 3. april 2020.

Selve arbejdsopholdet løber af stablen fra mandag den 30. marts til torsdag den 2. april 2020. Der arbejdes i studierne fra formiddag til aften. Der vil være udrejse- og hjemrejsedag en dag før og en dag efter (hhv. 29. marts og 3. april) – med udgangspunkt i de større danske byer og bus eller tog. Man vil som deltager blive indlogeret på hotel i nærheden af studiekomplekset.

DJBFA og Kodas Kulturelle Midler afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 1.000 kr. i egenbetaling. Der vil blive sørget for morgenmad og frokost samt lidt snacks og drikkevarer, så udgifter man måtte have derudover, og til aftensmad, er for egen regning. Dette gælder også evt. udgifter til transport under campen og lokale rejser i Danmark før selve hovedrejsen (hvis turen f.eks. går fra Københavns Hovedbanegård, vil din rejse til hovedbanegården være for egen regning).

Campen er udviklet i forlængelse af de positive erfaringer, der tidligere er gjort ved at arbejde aktivt med at skabe muligheder og relationer for danske ophavsmænd og eksport af danskskrevet musik til de nære markeder – med et særligt fokus på det tyske marked. Tidligere erfaringer bygger bl.a. på DJBFA’s Berlin SangskriverCamp i 2018, som David Tholander også stod for.

Sådan søger du

Alle medlemmer af DJBFA og/eller af Koda kan ansøge.

Der ansøges via det fælles Koda Kultur-ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Across the Border Songwriting Camp”.

Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning, hvor du begrunder, hvorfor netop du skal med på turen. Skriv, hvilke instrumenter, du spiller, og om du er topliner eller producer. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre musiknumre, du har været med til at skrive. Skriv også i kommentarer til lydfilerne eller som en del af din ansøgning, en kort beskrivelse af musikken, hvor du redegør for din rolle på de respektive, samt hvordan den repræsenterer dine evner som sangskriver.

Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a) – eller du kan linke til dem på offentlig tilgængelig hjemmeside (ikke streamingtjeneste). Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

Det forventes, at du som minimum behersker et eller flere instrumenter eller har en stærk vokal. Bliver du udvalgt som producer, forventes det at du kan have din egen computer og lydkort med.

Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Udvælgelsen af de otte danske sangskrivere vil ske i samråd med vores samarbejdspartnere Møs Møs og Golden Gate Management.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 8. januar 2020 kl. 23.59.

SØG HER (Opholdet er ikke længere aktuelt)

Har du spørgsmål til Across the Border Songwriting Camp, er du velkommen til at kontakte opholdes projektleder, David Tholander, på david@mosmoscph.com.

Foto øverst: Deltagere fra Berlin SangskriverCamp i 2018, som David Tholander også arrangerede – en forløber for Across the Border Songwriting Camp. Foto: David Tholander.