Arbejdslegater til 215 komponister og sangskrivere

Autors legatudvalg har nu uddelt forårets arbejdslegater på i alt 3 mio. til støtte for komponister og sangskriveres fortsatte kunstneriske virke.

Autor kuraterer og administrerer arbejdslegater for Koda Kultur til – bredt set – rytmiske komponister og sangskrivere. Ved årets første tildeling er der uddelt 215 arbejdslegater. Vi modtog i alt 590 ansøgninger – heraf også en gruppe, der er blevet henvist til andre puljer, som fx Udgivelsespuljen.

Se samtlige uddelinger nederst på siden.

Tre eksempler

For at komme lidt nærmere ind på, hvad det for eksempel kan være for nogle projekter, der modtager støtte i form af et arbejdslegat, har vi spurgt tre af forårets legatmodtagere om at fortælle lidt. De har alle tre modtaget arbejdslegat på 25.000 kr.

Lisa Marie Vogel
En af dem er Lisa Marie Vogel (foto øverst), der modtager et arbejdslegat. Lisa Marie Vogel er violinist/violist og komponist. Hun fortæller, at hendes arbejdslegat er til støtte for hendes kommende arbejde med at komponere ny musik til den eksperimenterende strygertrio toechters nye album. toechter består af Marie-Claire Schlameus, Katrine Grarup Elbo og Lisa Marie Vogel, og deres musik bevæger sig mellem eksperimenterende popmusik, electronica og klassisk avantgarde.

Angående Mig. PR-foto.

Laura Lilholt Andersen/Angående Mig 
Laura Lilholt Andersen aka. Angående Mig er også blandt forårets modtagere af arbejdslegat. Hun fortæller: “Jeg arbejder for tiden på Angående Migs debutalbum, som efterhånden tager form som et personligt og kønsdvælende portræt af ligusterhækkens omsluttende verden. På mange måder er det (og har det været) en intenst og nærgående research af mit eget barnesind. Gennem en skriftlig arkitektonisk tilgang, som jeg vil tillade mig at kalde provinsiel brutalisme, og med omskrivninger af kristen liturgi behandler værket (meget binært) kønsidentitet, opvækst, sex, forfald og stolthed.”

Emil Palme. Foto: Phillip Jørgensen

Emil Palme
Guitarist og komponist Emil Palme, som bl.a. er aktiv i Baujillaud, Yngel, Bona Fide og Lunden skriver således om, hvad han vil arbejde på tematisk med sit arbejdslegat: “Jeg er optaget af hvordan, der i det minimale findes noget større, og hvordan jeg anvender det i min musik. I arbejdet til mit næste album videreudvikler jeg på et udtryk, hvor jeg stryger med buer af sten mod min elguitars strenge. Her opstår en nærmest ceremoniel urlyd, som i sin skrøbelighed kan skærpe fokus og skabe nærvær.

Se alle uddelingerne her:

Legatudvalget består i 2023 af Jesper Hansen, Sharon Kumaraswamy og Troels Abrahamsen.

Næste frist for ansøgning om arbejdslegat er 1. oktober 2023. Læs mere om puljen.