Autor på SPOT+ 2024 – især om AI

Autor er med til at præsentere en række events med debat og viden om AI i musikken på årets SPOT Festivals branchedel, SPOT+. Få et overblik her.

Autor er med til at præsentere en række arrangementer på SPOT+ under SPOT Festival i Aarhus den 3.-4. maj 2024. Husk, at du som medlem af Autor har mulighed for at komme på SPOT og SPOT+ med rabat. Få medlemsrabatten her.

Let’s talk AI and music

Fredag den 3. maj kl. 13 til ca. 16 holder vi temaeftermiddag om AI i musikken og status på det lige nu. Det sker Radisson Blu room 3 med følgende talks:

AI and music one year later: What happened? And where are we at?
Chris Cooke skyder tre timers Let’s Talk Music and AI i gang med en tempofyldt gennemgang af, hvad der er sket inden for AI og musik det seneste år.

What I’ve learned from developing generative music AI for 13 years – and where we are heading
Ed Newton-Rex er noget af det tætteste, man kommer på en pioner inden for udvikling af generativ AI-musiktjenester. I mere end 13 år har han arbejdet med generativ AI og musik, bl.a. som co-founder af AI-tjenesten Jukedeck, som i 2019 blev solgt til TikToks moderselskab Bytedance. Læs mere.

You AIn’t seen nothing yet?
Den generative AI hype-kurve har nået sit foreløbige peak, og vi begynder så småt at kunne se mere reflekteret ind i, hvad AI kommer til at betyde for sangskrivere og musikbranchen. I denne paneldebat skal vi kigge fremad og forsøge at kvalificere de udfordringer og muligheder, som generativ AI byder på. Fx spørgsmål som: Smadrer AI (og big tech) musikbranchen? Eller er det vores tids største musikalske mulighed? Er der nogle etiske grænser for, hvordan vi kan bruge AI i musik, eller er kunstigt skabt musik blot et vilkår, vi skal vænne os til? Læs mere.

Hands-on: Sådan bruger du Generativ AI i dit musikalske workflow
DJ Noize giver en hands-on demonstration af tidens ypperste AI-musikværktøjer. Derudover får vi kort besøg af Gaffa-skribent Jens Dræby, der har lavet et AI-genereret musikalbum med 8 sange på blot 4 timer, som nu er tilgængeligt på streamingtjenester. Læs mere.

Alle AI-arrangementerne er præsenteret af Koda, Autor, DPA, DKF og Musikforlæggerne i Danmark i samarbejde med Promus og SPOT+.

Ask Me Anything!

Lørdag den 4. maj kl. 13. I Radisson Blu Room 4.

I musikbranchen tales der ofte om manglende transparens, begrænset informationsflow og den generelle udfordring ved at navigere i en kompleks og dynamisk branche, især når man er ny på banen. På SPOT+ har vi derfor forsøgt at skabe et rum, hvor alle spørgsmål er tilladt, ingen spørgsmål er dumme, og hvor målet er at skabe større forståelse og klarhed i en kreativ, men kompleks branche, der ofte kan virke uigennemskuelig.

Præsenteret af Autor og Affiliated i samarbejde med Promus og SPOT+.

Læs mere.

Vi håber i øvrigt også, at mange vil kigge forbi Palmehaven fredag den 3. maj 2024 kl. 16.00 til 17.00 til netværkstime. Netværkstimen er arrangeret af Trygt Rum Netværket, som Autor er med i. Pointen er at tilbyde et trygt, hyggeligt og afslappet forum for at møde branchen. Læs mere.