Cairo Camp

Cairo er Mellemøstens musikmekka. Bliv klogere på arabisk musiktradition og -teknik, mød egyptiske musikere og saml inspiration i Cairo til maj 2023. Ansøg senest 7. december.

Egyptens hovedstad, Cairo, er hele Mellemøstens musikmekka. Her kommer bl.a. Shakira, Ricky Martin og Britney Spears og indspiller deres udgivelser… Og Oum Khaltoum, Abdel Halim Hafez, Muhammed Abdl Wahab er nogle af de egyptiske stjerner, som har skinnet – og stadig skinner – i Cairo.

Mohamed Aly. PR-foto.

Autor sender et hold på 10 komponister af sted på Cairo Camp den 5.-13. maj 2023. Arbejdsopholdet kan blive en øjenåbner for dem, der gerne vil have flere spændende krydderier tilført deres egne kompositioner på en original måde. 

Få ny inspiration og opført dine egne kompositioner på lokale venues med professionelle musikere fra Cairo. Opholdet har kompetente professorer, arrangører og musikere tilknyttet.

Det konkrete formål med Cairo Camp er at give de deltagende komponister en mulighed for at deltage i et inspirerende forløb over ni dage. Deltagerne skal vælge 1-2 af deres egne kompositioner, før de tager afsted – som der kan arbejdes videre med i forløbet. Helt konkret skal deltagerne præsentere og færdiggøre deres kompositioner på Cairo Camp.

Rejsens program indeholder masterclass, foredrag, inspirationsture, prøver og koncerter med fire udvalgte professionelle egyptiske musikere. Det hele afsluttes med to koncerter fremført på to venues i Cairo.

Oplægsholderne er Mohamed Aly, Mdasser Abo el Wafa og Fatma Zidan. Læs mere om dem i næste fane.

Komponist, musiker og underviser Lars Bo Kujahn er projektleder på opholdet og med på hele rejsen.

oplægsholdere

Mohamed Aly
Er en af de kendte musikere og virtuos på violin, og arrangør indenfor arabisk musik i hele Mellemøsten. Er tillige meget brugt studiemusiker.

Fatma Zidan. PR-foto.

Mdasser Abo el Wafa
Professor på det Egyptiske Konservatorie for Arabisk musik i Giza. Underviser i Oud, ”Maqamat” og ”Iqaat” (Skalaer og rytmer), er tillige arrangør og studiemusiker.

Fatma Zidan
Professionel sangerinde og underviser. Uddannet i Cairo som harpenist og sanger. Bosiddende i Danmark. Fatma har arbejdet som studiemusiker (korsangerinde) med de største popstjerner i Mellemøsten; Kazim el Zaher, Mohammed Abdo, Nghrem m.fl. Hun har desuden modtaget to Danish Music Awards i hhv. 2009 og 2010.

Lars Bo Kujahn – projektleder
Professionel musiker/komponist/konsulent/underviser med speciale i arabiske rytmer og musik – udlært som gæst på konservatorier i Istanbul, Casablanca, Tunis, og Cairo. Spiller kanun, darbuka, rammetrommer m.m.

Desuden deltager fire udvalgte, professionelle, egyptiske musikere på kanun, oud, violin og slagtøj.

program for ugen

Campens program kan komme til at se sådan ud. Med forbehold for ændringer!

Fredag
Udrejse og ankomst.

Lørdag
Dr. Mdasser Abo el Wafa: Oplæg om arabisk maqam/rytmer, og hvordan man bruger det i sin komposition og sine arrangementer. Efterfølgende konsultation til de enkelte deltagere. Evt. koncert om aftenen.

Søndag
Inspirationstur i Cairo, arbejde selv med sine kompositioner. Evt. koncert om aftenen.

Mandag
Foredrag med Muhamed Aly: En øjenåbner om, hvordan man implementerer arabisk maqam/skala og bygger bro imellem øst og vest – det som kan gøre kompositionen unik. Efterfølgende konsultation til de enkelte deltagere. Folklore koncert om aftenen.

Tirsdagonsdag
Deltagerne spiller deres kompositioner med udvalgte professionelle lokale musikere. Det er tillige en prøve før de to efterfølgende dage med koncerter.

Torsdag-fredag
Deltagerne får her mulighed for at præsentere deres kompositioner/arrangementer på to udvalgte venues i Cairo med lokale musikere – og deltagerne selv. Dette forløb bliver lavet i samarbejde med den Danske Ambassade i Cairo.

Lørdag
Hjemrejse og tak for denne gang.

fakta om cairo camp

Tidspunkt: Fredag den 5. maj til og med lørdag den 13. maj 2023.

Autor for Koda Kultur (Kodas Kulturelle Midler) afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 1.000 kr. i deltagergebyr. Vi forventer at flyve fra Kastrup Lufthavn. Din transport til Kastrup betaler du selv.

Cairo Camp arrangeres i samarbejde med Lars Bo Kujahn.

Covid: Hvis der i forbindelse med rejsen er regler fra danske eller egyptiske myndigheder ang. covid/corona; coronapas, test, mundbind eller lignende, skal det overholdes af alle deltagere.

Hvis du har yderligere spørgsmål til turen, er du velkommen til at skrive til projektleder Lars Bo Kujahn på larsbo.kujahn@gmail.com.

sådan søger du

Alle medlemmer af Koda kan ansøge.

Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Cairo Camp”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen:
    – du bedes skrive et par linjer om, hvilke instrumenter, du spiller på, og hvorfor du gerne vil med. Hvad vil du gerne have ud af turen? Skriv også, hvis der er særlige krav eller hensyn ift. dig på rejsen (handicap, diæt, sygdom eller lignende).
  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre af dine sange (vedhæft som mp3).
  • Du kan også vedhæfte fx tekster og pressefoto, hvis du vil.

Lav gerne din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så du kan nå at få teknisk hjælp, hvis nødvendigt.

Holdet udvælges af Lars Bo Kujahn og et medlem af Autors bestyrelse. Komponister inden for alle køn, aldre og genrer er meget velkommen til at ansøge, og vi vil prøve at sammensætte et blandet hold med forskellige musikalske kapaciteter.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 7. december 2022 kl. 23.59.

ansøg her

Campen bliver til med midler fra Koda Kultur.