De har modtaget efterårets rytmiske arbejdslegater…

153 arbejdslegater til samlet set 2,2 mio. kr. er blevet uddelt af Autors legatudvalg til støtte for komponister og sangskriveres arbejde.

Autor kuraterer og administrerer arbejdslegater inden for rytmisk musik for Koda Kultur. Arbejdslegaterne er en støtte til musikskabere til den relativt tidlige fase af det musikalske arbejde, hvor sangene skrives og melodierne komponeres.

Puljen har to årlige frister, forår og efterår. Efter ansøgningsfristen 1. oktober 2023 modtog vi 557 ansøgninger om arbejdslegat, der har søgt om samlet set 16,6 millioner. Udvalget havde 2,2 millioner kroner at uddele. 153 arbejdslegater er tildelt. 404 ansøgninger er afvist, heraf 55 fordi ansøger allerede har fået legat fra puljen i år, eller fordi ansøgningen hører til i en anden pulje.

Se samtlige uddelinger nederst på siden.

Tre projekter

Vi har zoomet lidt ind på tre af rundens legatmodtagere, og de løfter lidt af sløret for, hvad det er for noget musik, de skal til at arbejde videre på. De har alle tre modtaget arbejdslegat på 26.000 kr.

William Hoffmann
En af legatmodtagere er William Hoffmann (foto øverst). Han fortæller om sit projekt: “Jeg arbejder på nyt materiale til mit band goldgoldgold. Vi er i en eksperimenterende og afsøgende periode, og musikken begynder at tage form som en nysgerrig kollision af dance-beats og emotionelle lydflader og ambience.

Katrine Stochholm. PR-foto.

Jeg er draget af den frihed, som findes i elektronisk musik, og i at arbejde billedligt og æstetisk i mine kompositioner. Jeg stræber efter, at musikken skal danne billeder i hovedet, når man lytter til det. Det har jeg udviklet forskellige metoder til – bl.a. en slags arkitektonisk tilgang til effektkæder, sampling m.m.”

Katrine Stochholm
Katrine Stochholm fortæller om sit kommende projekt: “På mit næste album tager alle mine sange udgangspunkt i svære og smukke livsovergange, og der er opstået forskellige arketyper, som jeg arbejder ud fra: De legende, den usikre, den kønsneutrale, moderen og den vise kvinde, som hver får sin sang.

Efter jeg mistede min mor i foråret 2023 er der fornyet genklang omkring livsovergange, da jeg netop har gennemlevet en af dem. Usikkerheden, tankemylderet, tvivlen på at livet kan blive lige så godt uden at have en mor, at vise sit liv til, at sparre med, er en vild ting, og jeg har skrevet en del tekst og digte for at bearbejde hendes dødsfald. Sonisk er der fokus på det enkle, det impressionistiske og det emotionelt rørende.”

Sandra Vitayarat Frederiksen

Vita Dosa. PR-foto.

Under aliasset Vita Dosa vil Sandra Vitayarat Frederiksen lave musik til et album, der kommer til at hedde Fragile Guardian. ”Det bliver et dystopisk og filmisk popalbum, der udspringer af overvejelser omkring skrøbelig uperfekthed i en virkelighed af omstilling. Det handler om at lære at rumme sin egen fulde historie – og for alvor indtage rollen som vogter både overfor sig selv og sit afkom.” 

”I forlængelse af mine egne produktioner har jeg allieret mig med produceren SUGAR med baggrund i techno- og punk-scenen, hvis maskinpark og tekniske kundskaber højner musikkens følsomheder og temaer. Den dansk/tysk strygetrio Toechter kommet også til at være feature på tre af albummets numre, med deres eksperimenterende processer. Ambitionen er at krydse musikalske universer og lade musikken finde kunstnerisk højde i et blomstrende clash.”

Alle efterårets uddelinger

Oversigt over samtlige uddelinger følger her:

Legatudvalget består i efteråret 2023 af Jesper Hansen, Emilie Espichicoque Vestergaard og Troels Abrahamsen.

Næste frist for ansøgning om arbejdslegat er 1. marts 2024. Læs mere om puljen.