eQ Saturdays med Jaleh Negari

Alle interesserede er velkommen den 11. marts, når eQ Saturdays holder en dag med Jaleh Negari med temaet: Når sampleren væver musik af feltoptagelser og billeder.

Jaleh Negari (Pinkunoizu, Selvhenter, Sort Stue m.fl.) fortæller om processen bag sit seneste album til eQ Saturdays lørdag den 11. marts 2023 kl. 14-16.

Her indsamlede hun feltoptagelser, oversatte dem til blækmalerier og kultegninger, hvorefter hun brugte dem som grafiske scores til nye elektroniske musikstykker. På den måde vævede hun elementerne sammen til stoflige og dragende lydlandskaber. Processen mundede ud i collagealbummet Weaver (2021) samt en audio/visuel værkserie til kunstudstillingen Fungal Network på O–Overgaden i 2022.

Processen
Musikken på Weaver er numre lavet med synthesizere og sampleren Octatrack. Sammen skaber de filmiske ambiente flader, polyrytmiske beats og melodiske mønstrer, der lever side om side med woodblock-figurer, feltoptagelses-bidder, klaverstykker og stemmememoer.

Jaleh vil, udover at fortælle om sine kompositoriske metoder og værktøjer, komme ind på at bruge sampleren som instrument, at opbygge en samplebank og de polyrytmiske muligheder i arbejdet med sequenseren.

om Jaleh Negari

Jaleh Negari er trommeslager, komponist og lydkunstner. Hun har været en central del af Københavns eksperimenterende musikmiljø i mere end et årti som medlem af bl.a. indierockbandet Pinkunoizu, hiphopkollektivet Sort Stue og noisebandet Selvhenter. Hun virker nu som soloartist og er en del af kunstprojektet Fungal Network samt den nye duo GESH.

Jaleh Negari er medstifter af musikkollektivet og udgivelsesplatformen Eget Værelse og er uddannet i Komposition fra det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 2018.

Om eQ Saturdays

eQ Saturdays er et samarbejde mellem Beats by Girlz Denmark, Rytmisk Center og Autor og er støttet af Tuborgfondet

Kl. 12-14: WORKSHOP
– kun for kvinder og kønsminoriteter. Dem, der har lyst, kan starte dagen med en kort og inspirerende workshop, som ledes af dagens vært fra Beats By Girlz.

Kl. 14-16: OPLÆG
Interesserede af alle køn kan opleve et oplæg med en spændende kunstner indenfor musik skabt med bl.a. computer, pedaler og synths. Oplæggene kan omhandle kreativ metode, demonstration af teknik, indføring i et emne m.m. 

Kl. 16-18: HYGGE OG NETWORKING
Vi slutter med hygge, networking og fri bar. Her er der også mulighed for spontane co-writes eller lyttesessions i lydstudierne.

Med eQ Saturdays ønsker vi:

…at bidrage til at skabe et stærkere musikalsk fællesskab for kvinder, transpersoner og ikke-binære indenfor musikproduktion.
…at inspirere interesserede (af alle køn) med et indblik i en kunstners arbejdsmetode, historie og eksempler.
…at sætte spotlight på de mange dygtige, professionelle ikke-cismandlige musikere, der findes.

Om eQ konceptet
Vi ønsker bidrage til at skabe et stærkere fællesskab og større vidensdeling i musikbranchen for kvinder, transpersoner og ikke-binære, samt udbrede kendskab til de mange spændende, dygtige og inspirerende kunstnere af disse køn, der findes i Danmark. eQ Saturdays fokuserer på musikproduktion, elektronisk musik og kreativ proces indenfor dette.Dette er stedet hvor folk indenfor musikproduktion af alle genrer kan blive inspireret og måske møde nye samarbejdspartnere. Vi ønsker også at skabe et trygt rum for kvinder og kønsminoriteter at arbejde sammen med om musik. Derfor starter dagen med en workshop for denne gruppe, før der åbnes op for alle musikere og interesserede. eQ Saturdays foregår på Rytmisk Center en lørdag eftermiddag om måneden og er støttet af Tuborgfondet.

Tidligere oplægsholdere i eQ er: O/RIOH, Maja Barløse, Reveal Party, Rosa Lux, Randi Pontoppidan, Astrid Engberg, SØS Gunver Ryberg, Anastasia Kristensen, Julie Østengaard, Henriette Motzfelt, Kinck m.fl.

månedens workshop

Inden oplægget med Jaleh Negari kl. 14 – som er åbent for alle – er der workshop for kvinder, transpersoner og ikke-binære kl. 12-14.

Temaet for denne måneds workshop: Tegn musikken
At arbejde i en DAW giver rig mulighed for at bruge øjnene og ikke kun ørerne når vi skaber musik. Vi skal lade os inspirere visuelt og omsætte det, vi ser, til noget auditivt. Det kan være former, grafiske mønstre, farver, bevægelser, stemninger m.m. der kickstarter et nummer.

I får nogle rammer og metoder I kan afprøve når I på ca. en time skal skabe musik. Til sidst hører vi hinandens resultater.

Da opgaven skal løses i små teams (eller solo), er der plads til både begyndere og øvede. Man skal selvfølgelig have en smule erfaring med et musikprogram, men det er ligemeget hvilket. I skal selv have computer med samt hørebøffer og oplader. Workshoppen køres af Katrine Villadsen fra Beats by Girlz.

praktisk

Eventet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så deltagelse kræver tilmelding.

Hvad: Netværket eQ Saturdays med Jaleh Negari: Når sampleren væver musik af feltoptagelser og billeder
Hvornår: Lørdag den 11. marts 2023 kl. 12-18.
(Workshop kl. 12-14, oplæg med Jaleh kl. 14-16, og fri snak og bar).
Hvor: Rytmisk Center, Vesterbrogade 107 E, 2. sal, 1620 København V.

Der er elevator til gangbesværede, giv blot besked i forvejen på hej@beatsbygirlz.dk

Se også Facebook-begivenhed.

tilmeld dig