Ny camp: Fantastiske filmkomponister

Et inspiratorisk ophold for den etablerede filmkomponist med fokus på personlig og musikalsk udvikling 16.-19. august i Nordsjælland – med bl.a. den Oscar-vindende filmkomponist Rachel Portman. Ansøg senest 20. juni.

I en medie -og filmmæssig verden, som udvikler sig hastigt i disse år, er det essentielt at udvikle sig både håndværksmæssigt og personligt, således at inspirationen bliver ved med at blive næret. Samtidig med at man husker og styrker sig selv som menneske.

Stuebjerggaard.

Denne udvikling ønsker vi hos Autor at pleje og nære igennem et tredages intensivt ophold, hvor I som skabende komponister bliver mødt af danske og internationale oplægsholdere.

Målet med inspirationsopholdet er, at I som deltagere tilegner jer nye erkendelser om både jer selv, jeres værktøjer og den branche, I befinder sig. Det er således målet, at I bliver inspireret til ny musik og nye måder at arbejde på inden for jeres hverv.

Komposition, krop og sind

De inviterede oplægsholdere inkluderer komponister og lydskabere såsom Rachel Portman, Mike Lang, Jesper Kyd, Jakob Kullberg samt coaches, åndedrætseksperter, topidrætsfolk og professionelle indenfor morgendagens musikverden og softwareudvikling. Nogle af oplæggene vil foregå på dansk, andre på engelsk.

Hver dag bliver I som deltagere præsenteret for tanker, teknikker og overvejelser af nogle af verdens førende kunstnere indenfor film -og mediebranchen samt eksperter, der har fokus på mennesket og mental sundhed. Alt dette sker i smukke og sanselige omgivelser i et rum med maximum 10 kolleger på Stuebjerggaard i Nordsjælland.

Komponist Anders Filipsen er projektleder på Fantatiske filmkomponister.

Ansøg senest mandag den 20. juni 2022 kl. 23.59.

oplægsholdere

Rachel Portman
Rachel Portman er en Oscar- og Emmy-vindende filmkomponist, som har skabt musik til over 100 spillefilm, bl.a.  Chocolat, Emma, Smoke, The Manchurian Candidate og Bessie. Hun har arbejdet sammen med instruktører som Roman Polanski, Robert Redford og Mike Leigh. Musikalsk nævner hun selv bl.a. Stravinsky, John Cage og Satie som sine tidlige inspirationskilder.

Mike Lang
Mike Lang er en amerikansk studio musiker og filmkomponist. Som musiker har han arbejdet med folk som Aretha Franklin, John Lennon, Sarah Vaughn, Tom Waits, Frank Zappa og Barbra Streisand og specielt som pianist og keyboardspiller er hans CV imponerende. Han har bl.a. samarbejdet med John Williams, Jerry Goldsmith, Elmer Bernstein, John Barry, Henry Mancini, Michel Legrand, Bill Conti og Hans Zimmer.

Thomas Skarbye
Thomas Skarbye er grundlæggeren af det danske firma Scarbee, der producerer virtuelle instrumenter. Et verdenskendt produkt, der bl.a. samarbejder med Alicia Keys, og som er brugt i utallige produktioner indenfor lyd og film.

Jesper Kyd
Jesper Kyd er en dansk Bafta-vindende videospil- og filmsoundtrackkomponist. Han står blandt andet bag musikken i de verdenskendte Hitman- og Assassin’s Creed-spilserier.

Josh Greenberg
Josh Greenberg har en fortid som musiker og producer og er i dag ekspert i branding, strategi og trends. Han har mange års erfaring fra både Spotify og Red Bull, hvor han bl.a. har arbejdet med branding, strategi og marketing.

Jakob Kullberg. PR-foto.

Jakob Kullberg
Jakob Kullberg er berømmet i Danmark og udlandet for sine opførelser og uropførelser af moderne cellokoncerter og kammermusik. Kullberg har siden 1999 haft et tæt og særegent samarbejde med den danske komponist Per Nørgård. Jakob Kullberg vil fortælle om sit arbejde med Nørgaard, præsentere uendelighedsrækken og igangsætte kompositioner med udgangspunkt i Nørgaard.

Cecilia Krill
Cecilia Krill er specialist i personligt lederskab og drivkraft. Hun arbejder som soloselvstændig forfatter, underviser og personlig rådgiver for komponister, musikere og iværksættere – bl.a. tilknyttet Autor som fast coach og leder af selvledelsesforløbene på Akademi for Drivkraft.

Morten Jørgensen
Morten Jørgensen er en dansk letvægtsroer, der var tilknyttet “Guldfireren” og bl.a. med til at vinde OL-Guld i 2008. Morten vil til dette ophold dele sine tanker og erfaringer i forhold til, hvordan man plejer sin krop og sit sind, når det kommer til at præstere og yde sit bedste.

Kristian Kure-Bonne
Kristian Kure-Bonne er autoriseret Body SDS-behandler med fokus på åndedrættet. Han vil arbejde med åndedrættet i et praksisforløb, hvor vi bliver introduceret til åndedrættet, metoder at arbejde med det og berette om styrkerne ved at trække vejret ordentligt.

Fakta om fantastiske filmkomponister


Autor stiller 10 pladser til rådighed på arbejdsopholdet Fantastiske filmkomponister, og du skal ansøge for at komme med. Opholdet varer tre dage, og det finder sted på Stuebjerggaard i Tisvildeleje.

Autor og Koda Kultur afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, men du skal selv betale 500 kr. i egenbetaling. Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura.

Spørgsmål til opholdet? Kontakt Anders Filipsen på Anders@filipsen.net

Transport: Transport til og fra Stuebjerggaard står man selv for.

Hvornår: 16.-19. august 2022.
Hvor:
Stuebjerggaard i Tisvildeleje
Ansøgningsfrist:
Mandag den 20. juni 2022 kl. 23.59.

Sådan søger du


Vi opfordrer alle uanset køn, etnicitet og religion til at søge, så vi kan skabe et så repræsentativt ophold som muligt!

Det er ikke nødvendigt at være medlem af Autor for at ansøge. Alle interesserede Koda-medlemmer kan ansøge om at komme med. Holdet udvælges af Anders Filipsen sammen med en anden medudvælger, og formålet er at sammensætte et blandet hold på højt niveau.

Der ansøges via Koda Kulturs ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Fantastiske filmkomponister”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen. Kom gerne ind på:
    – Din erfaring med filmkomposition.
    – Hvad dine forventninger er til opholdet.
    – Hvis du har nogen særlige behov.
  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre musikstykker – enten som link til offentligt tilgængelig website (ikke streamingtjeneste) eller vedhæftet som mp3/m4a.

Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Søg camp her

Campen bliver til via Kodas kulturelle midler.