Vil du udvide din tekniske værktøjskasse og have dine mix til at lyde bedre? Har du lyst til at dykke ned I teknikkens verden og træne dine ører?
Så er dette et kursus for dig.


Efter den kæmpe interesse for DJBFA’s masterclass “Få styr på dit mix” med Louise Nipper i januar, følger vi nu op med yderligere spot på mix og lydproduktion. Dels med dette kursus og dels med et kursus i samarbejde med Palma Studios, som offentliggøres snart.

Lydtekniker og producer Louise Nipper har de seneste år undervist i mix på RMC og udviklet et kursusforløb med fokus på lydambition, kunstneriske mixvalg og tekniske færdigheder. Dette er et praktisk kursus, hvor Louise præsenterer metoder til, hvordan du definerer en lydambition og får teknikken til at blive en sjov del af processen med at få din sang helt i mål.

Det er ikke et quick-fix-kursus, hvor du kommer hjem med et plug-in, der gør arbejdet for dig. Det er et kursus for dig, som gerne vil øve dig og forbedre dine evner til at mixe og manipulere din lyd, så den understøtter det, du gerne vil kommunikere til dit publikum.

Kurset forløber over fem gange fire timer, hvor I mødes i Soundscape Studio i København. Alle opgaverne kan laves på jeres eget system. Så det er underordnet, hvilket program du arbejder i. Det forventes, at du kan have dine egne produktioner med på en bærbar computer, så I sammen kan arbejde på dine mix i studiet. Kursisterne vil blive stillet opgaver som omhandler egne kompositioner, men også opgaver, hvor der arbejdes på andres materiale.

Det er en fordel, at du som deltager har basis kendskab til de basale værktøjer som eq, compressor, rumklang og delay.

Kurset foregår følgende mandage i 2021:

  • 8. marts kl. 10-14
  • 22. marts kl. 10-14
  • 12. april kl. 10-14
  • 26. april kl. 10-14
  • 10. maj kl. 10-14

Udtalelser om kurset

Udtalelser om kurset fra to kandidatstuderende på RMC:

”Louise is a very invested teacher. During our classes she shared her immense enthusiasm for her craft which awakened and nurtured the enthusiasm in me and my fellow students. She gave us both inspiration and very hands-on practical knowledge, as well as helpful tips and tricks when working on our mixes. I have so many more tools in my tool-kit now and know how to practise getting better at using them.” – Matthias Siggurdson.

”Louise er enormt dygtig på sit felt ift. mix ,og hun er hurtig og vågen ift. at komme med idéer og andre småting ud fra éns egne værker, og ting man ikke selv havde tænkt over før. Hun er hurtig til at opfange de ting, der kunne mangle i éns mix, og med de tricks, hun kan, hører man straks en forbedring i lydbilledet. Hun er super god at spare med, og selvom vi var et hold bestående af seks meget forskellige personer med forskellige stilarter, gik Louise ind i hver genre med åbenhed og lyttede teknisk på tingene, og kom med feedback med ting, der var gode, og ting man kunne forbedre.” – Victor Ray Borup Salomonsen.

Alle interesserede medlemmer af Koda kan ansøge om at komme med på kurset.

Ansøgningsfrist: 16. februar 2021.

Foto øverst: fra DJBFA’s hædersprisfest 2018, hvor Louise Nipper modtog en hæderspris for sit arbejde bagom musikken. Fotograf: Daniel Nielsen/FrozenPanda.com.

ANSØG HER

Mixkurset med Louise Nipper bliver til med midler fra Koda Kultur.