OBS: Netværker er aflyst grundet de seneste coronarestriktioner

Den 9. december præsenterer Kresten Osgood sanger og trommedanser Pauline Lumholt til en snak i Koncertkirken i København.

Årets sidste udgave Osgoods Netværk bliver med en af de helt store personligheder i dansk musikliv: sangeren og trommedanseren Pauline Lumholt.

Hun er en af de ledende skikkelser inden for den grønlandske trommedanstradition og har gjort et imponerende stykke arbejde med at dokumentere denne musik og kultur på et tidspunkt, hvor den var i fare for at blive glemt.

I denne samtale vil Osgood spørge ind til Pauline Lumholts kunstneriske virke og tale om de mange erfaringer og oplevelser, hun har gjort sig i et langt liv som performer og formidler af denne intense musik.

Pauline Lumbolt har bl.a. modtaget Det Grønlandske Hjemmestyres kulturpris i 1995 for sit arbejde.

Tid: Onsdag 9. december 2020 kl. 15:00
Sted: Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København
Tilmelding: skriv til Kresten Osgood på osgood@funky.dk

Deltagelse er gratis for medlemmer af DJBFA og/eller Koda. Grundet corona er der begrænsede pladser.

Mere om Pauline Lumholt

Pauline Lumholt er vestgrønlænder. Hun er vokset op i Nuuk/Godthåb, men har boet det meste af sit voksne liv uden for Grønland.

Som barn lyttede hun ikke til trommesange, fordi mange af de gamle mennesker i Godthåb betragtede dem som hedenske og derfor ikke ville synge dem. Som hun har udtalt:

“Vores generation er blevet snydt for at få lov til at dykke ned i vores kultur.”

1979 blev hendes mand ansat som præst i Thule, og familien boede her indtil 1982. Hun blev hurtigt klar over, at der stadig fandtes mennesker i distriktet, som kunne udføre trommesange, og som kunne huske, hvor og hvornår de var blevet til.

Hun begyndte da på sit store indsamlings- og registreringsarbejde i Thule og senere i Østgrønland.

Pauline Lumholt er en dybt original og meget intens performer. Hun har bl.a. samarbejdet med Kresten Osgood i gruppen Kivikkat sammen med Snøleoparden og Hartmut Geerken, og de har turneret i Grønland sammen.

transportrefusion

Der ydes transportrefusion for DJBFA-medlemmer og andre Koda-medlemmer i forbindelse med deltagelse i arrangementer i DJBFA’s netværk, hvis man bor (og skal rejse) mere end 120 km. væk.

Du skal rejse med billigste transportform (ikke taxa), og du kan få refunderet op til 1.000 kr. Kopi af transport-bilagene sendes til djbfa@autor.dk.

Se alle DJBFA’s netværk

Netværket bliver til med midler fra Koda Kultur.