Urban Camp er en helt ny sangskriver- og producercamp for kvindelige sangskrivere og producere. Ansøg senest 30. marts 2020.

Hvornår: 8.-13. juni 2020
Hvor: Rytmisk Center (Vesterbrogade 107E, 1620 Kbh). For deltagere, der ikke bor i København, arrangeres overnatning på hotel Guldsmeden.
Ansøgningsfrist: Senest 30. marts 2020.

Om Urban camp

Med Urban Camp sætter vi rammerne for et opmuntrende og motiverende arbejdsmiljø, hvor vi åbner op for kreativiteten i popmusikkens forskellige subgenrer. Som deltager vil du både være med til at co-write og producere, og du vil høre stærke oplæg om mental sundhed med Pharfar, en kvindelig artist fortæller om karriere, og til sidst er der en panel-talk med Pelle Peter fra P3, Sarah Sølvsteen og andre særligt udvalgte branchefolk. Campen er udviklet i samarbejde med Rytmisk Center.

Campen er for kvindelige kunstnere (og kunstnere, som definerer sig som kvinder), der:
  • Producerer/skriver musik med et professionelt mål for øje inden for pop og dens sub-genrer.

  • Ønsker at indgå i en intensiv skabelsesproces med ligesindede stærke kvindelige sangskrivere og producere i et opmuntrende arbejdsmiljø på tværs af poppens subgenrer.

  • Er interesseret i at tage vare på din kreativitet og dit mentale miljø og samtidig have professionelle mål for øje.
Co-write på campen

Alle deltagere får tildelt en gruppe, enten som par eller tre kvinder sammen. Typisk en producer og en sangskriver og muligvis en sanger/rapper/topliner.

Fra eftermiddag til aften arbejder I sammen i gruppen. Den efterfølgende formiddag er der mulighed for at afslutte den foregående dags skitse. Hver dag slutter med, at I spiller jeres musik for hinanden.

Fra mandag til onsdag arbejdes der med nye konstellationer hver dag. Torsdag arbejder I mere frit, hvor man kan skabe, hvad man har lyst til eller færdiggøre en skitse, hvis man for eksempel har lyst til at pitche den til panelet fredag. Lørdag er en afrundings-formiddag, hvor man evt. kan lægge en afsluttende hånd på en skitse på baggrund af fredagens pitch.

Oplæg om mental sundhed og musikbranchen

I dag er der et stort pres på kunstnerne. Alt skal gå hurtigt, det er svært at vurdere, om et pladeselskab virkelig er en hjælp, og konkurrence kan virke dræbende for kreativiteten.

Som del af campen vil der derfor være et oplæg med Pharfar, der hudløst ærligt deler ud af sine erfaringer om sundhed i musikbranchen, og hvordan man kan arbejde professionelt og samtidig have sin mentale balance for øje. Deltagerne vil arbejde med at reflektere over målsætninger og værdier, der kan styrke og værne om et sundt arbejdsmiljø i en krævende branche, der til tider kan virke hæmmende for den kreative skabelse.

En sund branche er en branche i balance, og der er stadig en markant kønsubalance i musikbranchen. En enkelt camp kan ikke ændre alt, men den kan bidrage til at styrke den kvindelige repræsentation inden for det danske musikmarked med udgangspunkt i produktion, sangskrivning og udgivelse.

Ved en inspirerende panel-talk med bl.a. Pelle Peter fra P3 og Sarah Sølvsteen får deltagerne indsigt i væsentlige brancheaspekter, herunder pladeselskabernes rolle – både indie og major – i dag og betydningen af publishing.

Mere info om det sidste oplæg følger.

Praktisk info

Hvornår: 8.-13. juni 2020
Hvor: Rytmisk Center (Vesterbrogade 107E, 1620 Kbh). For deltagere, der ikke bor i København, arrangeres overnatning på hotel Guldsmeden.

DJBFA og Kodas Kulturelle Midler afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 500 kr. i egenbetaling. Der bliver serveret morgenmad og frokost hver dag. Aftensmad sørger deltagerne selv for.

Forløbet er organiseret af DJBFA, Rytmisk Center og sanger og sangskriver Ida Kudo. Hun vil være med hele vejen igennem campen og er projektleder på campen.

Rytmisk Center har stillet studierne til rådighed 24 timer i døgnet, så deltagerne kan vælge at arbejde med deres sange, ud over programtiderne, hvis de har lyst til det. En tekniker står til rådighed, hvis der skulle være brug for hurtig teknisk hjælp under sangskrivningen og produktionen.

Du skal selv medbringe computer, instrument eller andet, som du skal bruge til at co-write.

I ugerne op til opholdet vil der blive afholdt et informationsmøde i DJBFA’s lokaler, som du bedes deltage i.

Sådan søger du

Du skal være medlem af DJBFA og/eller af Koda for at ansøge. Du ansøger via Koda Kulturs ansøgningssystem, hvor du logger ind med Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og Urban Camp. Til ansøgningen skal du uploade/sende disse ting:

  • En kort ansøgning på ca. en kvart side. Her begrunder du, hvorfor netop du skal med på campen.

  • En minibiografi/CV (pdf).

  • Tre musiknumre (mp3 eller m4a), som du har været med til at skrive (du kan enten uploade eller linke til dem på et offentligt tilgængeligt site, men ikke streamingtjeneste). Husk at skrive i kommentarer til lydfilerne eller som del af din ansøgning, hvad din rolle er på de respektive numre.

  • Valgfrit: Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis du har brug for det.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge. I vurderingen bliver der lagt vægt på talent, originalitet og professionalisme.

Udvælgelsen af de 12 deltagere vil ske i samråd med Magnus Österwall.

Ansøgningsfrist: Mandag den 30. marts 2020 kl. 23.59.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til Urban Camp, er du velkommen til at kontakte opholdes projektleder Ida Kudo på idakudo@gmail.com.

Ansøg her