Autor på SPOT: Slå igennem i Tyskland + AI-debat

Autor er selvfølgelig med på SPOT Festival 2023 den 5.-6. maj i Aarhus. Vi præsenterer en debat om at slå igennem i Tyskland som uafhængig artist og deltager i en debat om AI.

Udover selve musikprogrammet på SPOT Festival, er der en lang række musikbranchefaglige debatter og talks som en del af SPOT+. Her bidrager Autor til to af programmets arrangementer.

Den ene har titlen “Making it in Germany as an independent artist” og inviterer alle tilhørere til at blive klogere på, hvad der skal til for at komme ind på det kolossale tyske musikmarked. Vi vil bl.a. tale om, hvilke genrer, der især klarer sig godt i Tyskland, go hvordan man bliver bemærket af den tyske musikbranche – og hvordan man selv kan bane vejen.

Det andet arrangement, Autor har noget med at gøre, er “AI & The Future of Songwriting” – arrangeret af Maja Hald (Radio4), Promus og SPOT+. Debatten handler om AI – Chat GPT og lignende AI ar sat gang i diskussionen om både muligheder og udfordringer for kunstnere; også når det kommer til ophavsret. Med Troels Abrahamsen (Veto m.m.), advokat og forfatter Jakob Plesner Mathiasen og Andreas Hemmeth fra Autor.

Læs mere om begge begivenheder her:

Making it in Germany as an independent artist

Er du en uafhængig kunstner, der ønsker at bryde ind på det tyske musikmarked? Tyskland er et af de største musikmarkeder i verden med en musikscene, der omfatter alt fra klassisk til elektronisk musik. Men at bryde ind på dette marked som selvstændig kunstner kan være udfordrende, og det er ikke altid klart, hvad den bedste tilgang er.

I denne talk giver vi en status på, hvordan dansk musik klarer sig i Tyskland, og i hvilke områder af den tyske musikscene danske artister klarer sig bedst. Man kan sagtens have en god karriere på det tyske marked og ikke nødvendigvis være kendt i Danmark, men hvordan kan artister, der ikke har et stort label bag sig, klare sig i Tyskland? Dette og mange andre spørgsmål vil forperson for Autor, Lasse Matthiessen, diskutere med danske og tyske branchefolk og artister:

– Hvilke genrer klarer sig generelt godt i Tyskland?
– Hvad er de bedste strategier til at blive bemærket af professionelle i den tyske musikindustri?
– Hvordan kan uafhængige kunstnere opbygge en fanbase i Tyskland?
– Hvad er nogle af de unikke udfordringer, som uafhængige kunstnere står overfor, når de forsøger at bryde ind på det tyske marked?
– Hvilken rolle spiller sociale medier og onlineplatforme for at promovere uafhængig musik i Tyskland?

Duk op og få en masse vinkler på en anderledes tilgang til at skabe en karriere syd for grænsen.

Panel: Verena Post, Artist Manager, Neubau Music Management & POST Mgmt, Christoph Pancke, Managing Director, Selective Artists, Giuliana Jacobi, Head of PR & Radio Promoter, Community Promotion, og Thomas Rohde – CEO i Music Export Denmark (MXD). Moderator: Lasse Matthiessen, komponist, artist og forperson for Autor.

Talken foregår på engelsk.

Præsenteret af Autor i samarbejde med Promus og SPOT+.

Talken foregår fredag den 5. maj kl. 13.00 i Radisson Blu Room 3, Thomas Jensens Allé 1, Aarhus.

Se mere om arrangementet hos SPOT+

AI & The Future of Songwriting

SPOT+ sætter en del fokus på AI i år. Chat GPT har sat gang i diskussionen om fremtiden indenfor mange forskellige fagområder som litteratur og journalistik – og selvfølgelig er den diskussion også i fuld gang indenfor musikmiljøet – især blandt sangskrivere og producere. For er AI et nyt fantastisk redskab for sangskrivere og producere – eller er det den lige vej til helvede? Det vil vi diskutere på SPOT+ – hvor vi også kommer ind på de ophavsretsmæssige aspekter og udfordringer.

Panelet er tilrettelagt af Maja Hald/Radio4, og i panelet kan du møde Troels Abrahamsen, musiker og komponist, Andreas Hemmeth fra Autor og Jakob Plesner Mathiasen fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel.

Denne talk foregår på dansk.

Præsenteres af Maja Hald (Radio4), Promus & SPOT+

Panelet finder sted fredag den 5. maj kl. 12.00-12.45 i lokale 3 på Radisson Blu, Thomas Jensens Allé 1, Aarhus.

Læs mere om arrangementer hos SPOT+

Arrangementet er en del af festivalens konferencedel SPOT+ og åbent for alle med adgang til SPOT+.

Skal du på SPOT? Kom på SPOT inkl. SPOT+ med rabat som medlem af Autor.
Se hvordan.