Første Seminar & Bar i 2024
Nyt år, ny udgave af Seminar & Bar! Den 25. januar kl. 16.30 byder vi på fire oplæg, god mad og noget at skåle i. Det eneste du skal gøre, er at vælge seminar og tilmelde dig. Vi ses!
Godt nytår! Autor tager hul på 2024 ved at invitere til fire spændende oplæg, god, hjemmelavet mad og mødet med en masse søde kolleger til årets første Seminar & Bar. Det sker torsdag den 25. januar 2024 fra kl. 16.30.
Seminarerne er fra kl. 16.30-18.30 inkl. tid til spørgsmål og pause. Derefter er der mad og bar fra kl. 18.30. Det er gratis for alle musikskabere at være med, det kræver bare tilmelding. Tilmeld dig nederst på siden.
Vælg et af følgende fire seminarer:
1.) Brimheim – om karrierevalg og hvordan man vokser både i modgang og succes
2.) Hvordan bruger man TikTok til at få fans?” v. Sabrina Qvortrup
3.) Sangskrivningens psykologi – arbejdsmetoder fra de bedste sangskrivere v. Troels Boberg
4.) DJ Noize – AI som værktøj i musik
Læs mere om de enkelte seminarer i fanerne nedenfor:
brimheim om valg i karrieren
brimheim om valg i karrieren
Brimheim – om karrierevalg, at være soloartist og hvordan man vokser både i modgang og succes
Dansk/færøske Helena Rebensdorff alias Brimheim er en af tidens mest markante stjerneskud på den alternative pop- og rockscene – i Danmark og internationalt. Evigt grænsesøgende og umulig at sætte i bås, udforsker og udleverer Brimheim sindets mest intime afkroge og uforsonlige dybder. Det sårbare veksler med det brutale og storladne i kontrastfyldte produktioner, der udfordrer de gængse genre-båse.
Siden EP’en Myself Misspelled (2020) og ikke mindst debutalbummet Can’t Hate Myself Into a Different Shape (2022), har Brimheim høstet et hav af lovprisninger blandt kritikere herhjemme såvel som internationalt. Fire Faroese Music Awards, Carl Prisen som “Årets Talent” i 2022, en nominering som “Årets Håb” ved Steppeulven i 2021, “P3’s uundgåelige” og meget andet har banet vejen for en dansk succes, der har bredt sig til udlandet med optrædener på internationalt anerkendte festivaler og platforme som By:Larm, The Great Escape, Eurosonic, Reeperbahn Festival, Iceland Airwaves og KEXP samt Roskilde Festival, Heartland Festival, Syd for Solen m.m.
Brimheim vil tale om de kunstneriske og forretningsmæssige valg, hun har taget i sin karriere og hvordan man kan vokse i både modgang og succes som en soloartist.
Du vil også kunne høre tracks fra hendes kommende album Ratking, der udkommer til marts 2024. Hun vil fortælle om processen med at lave pladen, om at udgive på et nyt label og skabe en kampagne, der kan følge op på debutpladen.
Hvordan bruger man TikTok til at få fans?
Hvordan bruger man TikTok til at få fans?
Hvordan bruger man TikTok til at opbygge sin fanbase? Hvordan får man folk til at lytte til sin musik ved brug af TikTok?
Oplægget med sangskriver og artist Sabrina Qvortrup tager udgangspunkt i hendes egne erfaringer og data ved brug af TikTok. Oplæggets formål er at give nogle værktøjer til, hvordan du som artist kan bruge TikTok til at nå ud til din målgruppe – og hermed potentielle fans, og hvordan man får lagt content op, så man skaber et godt flow. Herudover kan du se data, der er indsamlet fra Sabrinas egen TikTok, og eksempler på, hvordan man også kan konvertere det til streaming, billetsalg m.m.
Om Sabrina Qvurtrup:
Sabrina Qvortrup er dansk-tysk popartist og sangskriver. Hun er gået viralt med singlen “Be You” på TikTok, og hun har ligget nr. 2 på Spotify’s Top 50 viral playliste. På TikTok har hun på halvanden måned nået 2,3 mio. unikke personer.
Sabrina har været en del af Songwriting Academy London i 2020. Herudover har hun deltaget i en del sangskrivningscamps. Sabrina spiller i øvrigt sin første headlinerkoncert i Horsens Ny Teater den 19. april 2024.
sangskrivningens psykologi
sangskrivningens psykologi
Et oplæg om sangskrivningens psykologi og at at gribe de inspiratoriske åbninger.
Psykolog Troels Boberg giver dig en praktisk indføring i, hvordan nogle af verdens bedste sangskrivere arbejder, og hvilke særlige psykologiske opmærksomhedspunkter, de har. Hvad er det, psykologisk set, som gør store, succesfulde sangskrivere gode, og hvordan arbejder de?
Det, som de store, succesfulde sangskrivere er gode til, er at stole på deres intuitive fornemmelse og at arbejde med en imponerende grad af åbenhed og vedholdenhed over for deres improvisatoriske artikuleringer. De synes at have en særlig følsomhed over for den ubevidste del af deres psyke, der gør, at de er gode til at arbejde med den frem for at modarbejde den. De er gode til at gribe og stole på deres inspiratoriske åbninger. Uden denne følsomhed og evne til at give slip og lytte ind i sig selv og det materiale, de arbejder med, ville de ikke have samme succes.
Til dette seminar vil du lære om sangskrivningens metoder fra øverste hylde og om den psykologi, der ligger bag dem. Du vil blive bedre til at skabe rum og plads til, at din intuition og psyke kan arbejde frit og tjene dig på optimal vis i din skabende proces.
Om Troels Boberg:
Troels Boberg er uddannet psykolog med speciale i kreative processer fra Københavns Universitet. Han er CEO i kursusvirksomheden Den Kreative Impuls, hvor han siden 2013 har været psykologfaglig konsulent og foredragsholder. Derudover fungerer han som konsulent for Roskilde Festival og har gennem mange år været underviser på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han er medlem af Autor og har tidligere udgivet tre soloalbum som artist og producer under eget navn.
DJ Noize – AI som værktøj i musik
DJ Noize – AI som værktøj i musik
DJ Noize alias Kim Sæther har i de senere år taget AI teknologien til sig og bruger den i dag som en integreret del af sit virke som DJ og producer.
Han fortæller selv om, hvem han er, sit forhold til AI som værktøj og om sit oplæg til Seminar & Bar:
“Jeg startede i slut-80’erne med at være fascineret af hiphopkulturen, mere præcist – dj-ing og scratching. I løbet af 90’erne vandt jeg et par verdensmesterskaber i selvsamme disciplin, og jeg turnerede verden over i det næste årti.
Én ting, jeg dog gjorde samtidig, var at påbegynde en parallel karriere som musikproducer. I starten først for at lave mine egne tracks, som jeg kunne scratche over, men senere hen er det blevet til en masse musik til både artister, tv, live events, reklamer osv. Jeg spænder ret bredt i samarbejdspartnere, fra Wu-Tang hen over et Telenor-lydlogo, til en børneplade for DR og alt muligt andet. I denne verden gælder det om af være fleksibel og nysgerrig!
Senest har jeg lavet en masse podcasts, for både små og store firmaer. I forbindelse med podcasten Entertainmentretten fandt jeg AI-verdenen, da værten Jakob Plesner, som er advokat i ophavsret og lovgivningen for AI, pludselig var på dagsordenen.
Efter to årtier med artister i studiet, forhandlinger med reklamebureauer og produktionsselskaber, der nogle gange kan virke som lange timer – føles den kreative proces med AI som at sætte sig op på en fuldblodshingst og galoppere ud over stepperne. Der sker noget nyt hver dag, noget inspirerende hver uge, og noget skelsættende mindst en gang om måneden.
Jeg vil gennemgå alle de forskellige måder at bruge AI til både at producere og afvikle musik.
Der bliver taget afsæt i en dj’s perspektiv, med både pladespillere og DAW. Fremtiden er her, og jeg mener, at dem, der lærer at bruge dette nye værktøj, vil have en fordel!
Seminar & Bar foregår hos Autor, Lautrupsgade 9, 2100 København Ø.
Find Seminar & Bar-eventen på Facebook.
Det er gratis at deltage, og arrangementet er åbent for alle interesserede musikskabere. Du skal bare tilmelde dig og vælge seminar via linket nedenfor.
Seminar & Bar bliver til med midler fra Copydan.
Tilmeld dig og vælg seminar