Nyt album fra DJBFA-medlem: Katrine Stochholm er tilbage med sit nye soloalbum, Verden består af samlinger af stykker. Udgivelsen er hendes andet soloalbum, efter Danser til radio (2016). Tidligere var hun en del af Under Byen.

Verden består af samlinger af stykker er et sangcyklisk værk, hvor Katrine tager udgangspunkt i et års gang med en sang for hver måned. Dogmet har været et konkret greb at komponere ud fra efter en periode, hvor tidsfornemmelsen ændrede sig oven på et – nu veloverstået – brystkræftforløb.

“Min måde at være i verden på har ændret sig markant. Det tror jeg er noget, der sker for mange, der går igennem svære eller belastende begivenheder. Under sygdomsforløbet begyndte jeg at skrive hver dag, jeg skrev mig igennem hele perioden, og derfra udsprang digtene til den digtsamling der følger med vinylen. Da jeg fik diagnosen var alt oppe i luften (…) Men da jeg vendte tilbage til musikken igen, følte jeg en rislen af lykke og power igennem hele mit system, som bare styrkede mit forhold til musikken,” fortæller Katrine Stochholm.

Også klimaforandringerne var en motivation for pladens tema. “Jeg fik lyst til at hylde årstiderne og det vi har, der stadigvæk er i balance. (…) Vi må ikke forspilde vores chance for at genoprette den skade, der allerede er sket,” siger Katrine Stochholm.

Verden består af samlinger af stykker udkommer på Hun Solo Records den 23. april 2021. Artwork af Lea Chabonnier. Se mere på Katrine Stochholms officielle Facebook-side.