Autors siddende forperson, Lasse Matthiessen, skriver årets sidste Kulturpolitisk post og ser tilbage på 2022 og ind i 2023 – hvor vores forening kan fejre 50 års fødselsdag.

Kære medlem af Autor

Tak for et intenst og begivenhedsrigt år! Vi begyndte blandt andet med coronanedlukninger og et helt nyt navn til foreningen. Nu sluttes året af med en ny regering og en ny kulturminister, som skal tegne Danmarks kulturpolitik de kommende år. En af de ting, vi i hvert fald kan takke den tidligere kulturminister for, er medieforliget, hvor kønsligestillingen bliver en del af public service-kontrakten med DR. Den kønspolitiske dagsorden betyder meget for os i Autor og er også noget, vi prioriterer meget højt de kommende år.

En anden ting, der også har fyldt, er den mentale tilstand hos (nogle af) os i musikbranchen. Tobias Rahim var nødt til at aflyse sin koncert pga. angst, og for nogle uger siden mistede vi Hugo Helmig. Hans tragiske og alt for tidlige død giver stof til eftertanke for en komponist- og sangskriverforening som os. Hvordan tager vi hånd om dem, der bliver ramt på sjælen af det tryk og de forventninger, som også er en del af en musikkarriere? Det er noget, der vil fylde hos os i bestyrelsen og sekretariatet i 2023.

Når jeg ser tilbage på året, så er der nogle begivenheder, jeg er specielt glad for. Vores hædersprisfest er en af dem. Her fejrede og anerkendte vi dem, der har gjort en forskel i musikken. I samme ombæring fejrer vi også os som et tæt fællesskab. Vi er vævet ind i hinandens verdner på kryds og tværs – arbejdsmæssigt, privat og ikke mindst i musikkens verden. Vi må aldrig glemme, at uden vores faglige og sociale fællesskab, så kan vi ikke blomstre hver især.

En vigtig dag i løbet af 2022 var også vores konference Besat Af Musik, hvor vi tog nogle af de bedste oplægsholdere og samlede mange af jer en hel dag i Musikkens Hus. Jeg håber, vi ser mange af jer til næste års Besat Af Musik!

Næste år bliver et specielt år for Autor. Det er nemlig vores 50 års fødselsdag. Den fejrer vi torsdag den 15. juni, så sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Mange varme julehilsner fra

Lasse Matthiessen.