Seminar & Bar nytårskur
Kom med til årets første Seminar & Bar torsdag den 26. januar 2023. Vi sætter bl.a. fokus på elektronisk musik med besøg fra SØS Gunver Ryberg og Roskilde Festivals programchef.
NB. To programændringer: Katrine Villadsen erstatter Jesper Skovgaard i seminar 4) om Ableton Live pga. sygdom. Og ift. DJ settet efter oplæg og aftensmad, er Lydmor blevet syg, men vi er så heldige, at DJ Katrine Ring er sprunget til!
Vi har taget hul på 2023, og det betyder blandt andet, at Autors Seminar & Bar er tilbage med fornyet kraft. Årets første udgave af Seminar & Bar finder sted torsdag den 26. januar og bliver til i samarbejde med BFM – Brancheklubben for Film- og Mediekomponister samt EMD – Elektronisk Musik Danmark. Det sker hos Autor i København Ø.
Der er seminarer/workshops fra kl. 16.30-18.30, og derefter er der mad, bar og hygge fra kl. 18.30. Efter maden er vi så heldige at få besøg af Lydmor, som vil spille et DJ set.
Meld dig til én af følgende seminarer:
1) Elektronisk musik i film m. SØS Gunver Ryberg og Jesper Siberg.
2) Musik og lyddesign til branding og kommunikation m. Jeppe Lindegaard.
3) Booking af elektronisk musik og intro til Elektronisk Musik Danmark-netværket m. Thomas Sønderby Jepsen (Roskilde Festival), Stefan Petersen (Stagebox) og Frederik Birket-Smith & Catrine Christensen (EMD).
4) Intro til Ableton Live m. Katrine Villadsen.
Program:
16.30-18.30: Seminarer
18.30-19.30: Aftensmad
19.30-21.00: DJ Katrine Ring
Læs mere om de fire seminarer og vælg ét at deltage i:
Elektronisk musik i film
Elektronisk musik i film
Hvad er den elektroniske musiks rolle i filmkomposition? Og hvad er historien bag? Lær om filmkomposition inden for elektronisk musik og en filmkomponists rolle i en samtale mellem komponisterne SØS Gunver Ryberg og Jesper Siberg.
SØS Gunver Ryberg er en prisbelønnet komponist og lydkunstner. Hun er internationalt kendt for sin kompromisløse intensitet, banebrydende og genrebrydende udgivelser og koncerter.
Jesper er filmkomponist og velbevandret i historien bag elektroniske scores såsom Forbidden Planet, Tron, Blade Runner og Drive. Oplægget vil give indblik i synthmusik og musikteknologi, samples og elektroniske soundscapes til brug i film og computerspil. Vi vil også se på elektronisk musiks store relevans og indflydelse på filmmusik i dag.
Oplægget præsenteres i samarbejde med BFM, Brancheklubben for Film- og Mediekomponister, og Elektronisk Musik Danmark.
Musik og lyddesign til branding og kommunikation
Musik og lyddesign til branding og kommunikation
Jeppe Lindegaard (Beatroot Studio) er lyddesigner og giver her et indblik i, hvordan samarbejde med reklame- og designbureauer forløber, hvordan de forskellige arbejdsprocesser kan se ud, og hvilke muligheder, du har som lyddesigner i en kommerciel branche. Hvad er vigtigt, når man laver musik med et kommercielt formål, hvor man ikke selv er afsender? Jeppe Lindegaard vil fortælle og give eksempler på hans arbejde med lyddesign til bl.a. podcasts, film/reklamer, speaks, apps, lydinstallationer m.m.
Vigtigst af alt vil der være god tid til at stille en masse spørgsmål og diskutere livet som selvstændig lyddesigner – om alt lige fra regnskaber til plugins. Jeppe Lindegaard har været selvstændig lyddesigner i syv år og arbejdede før det som lydtekniker på TV3 Sport. Han har en bachelor fra Det Jyske Musikkonservatorium og en kandidatuddannelse i Audiodesign.
Booking af elektronisk musik og intro til EMD-netværket
Booking af elektronisk musik og intro til EMD-netværket
Hvilke kriterier har Roskilde Festival for booking af elektronisk musik? Hvad skal man gøre for at blive booket som elektronisk artist?
Til dette oplæg vil du både blive introduceret til netværket Elektronisk Musik Danmark og møde programchef for Roskilde Festival, Thomas Sønderby Jepsen, samt CEO og booker fra spillestedet Stagebox, Stefan Petersen, der vil tale om booking af elektroniske artister.
Del 1:
Frederik Birket-Smith, forperson i Elektronisk Musik Danmark (EMD) og Catrine Christensen, næstforperson i EMD, fortæller om Elektronisk Musik Danmark-netværket. Hør, hvad netværket gør for den elektroniske musikscene i Danmark, og hvordan du kan blive en del af det.
Del 2:
Thomas Sønderby Jepsen, programchef hos Roskilde Festival, og Stefan Petersen, CEO og booker hos Stagebox, taler om hvilke kriterier og overvejelser, en booker gør sig, når der bookes elektroniske artister til hhv. Roskilde Festival og det nye spillested Stagebox i København.
Intro til Ableton Live
Intro til Ableton Live
NB. Katrine Villadsen erstatter Jesper Skovgaard i oplægget om Ableton Live.
Intro, tips og tricks til et af de mest intuitive musikprogrammer på markedet. Til denne workshop vil Jesper Skovgaard introducere dig for Ableton Lives unikke muligheder og work flow: Hvordan du kan arrangere musikalske idéer og afvikle dit materiale live?
Hør også om, hvordan du kan bruge hardware-controlleren Ableton Push, som frigør dig fra mus og keyboard og muliggør en mere musikalsk interaktion med programmet.
Jesper Skovgaard er uddannet inden for musikproduktion og lydteknologi fra Aalborg Universitet og Stanford University og arbejder også som musiker, komponist og underviser.
Seminar & Bar 26. januar foregår hos Autor, Lautrupsgade 9, 2100 København Ø.
Det er gratis at deltage, og arrangementet er åbent for alle interesserede. Du skal bare tilmelde dig via linket nedenfor.
Seminar & Bar bliver til med midler fra Copydan.
Tilmeld dig