Tekstgenerator 2.0

Bliv en af de syv sangskrivere på Tekstgenerator 2.0, hvor vi går helt tæt på skrivning af dine sangtekster. Forløbet finder sted over 11 torsdage kl. 17-20 i efteråret 2024 i København. Frist: 21 maj.

Få inspiration til at skrive tekster. Bliv bedre til at arbejde med dine egne sangtekster under kyndig vejledning. I samarbejde med forfatter og underviser Pablo Llambías byder Autor velkommen til et intenst undervisningsforløb på Tekstgenerator 2.0 med et inspirerende besøg fra Soffie Viemose fra bandet Lowly undervejs.

Vi har i en årrække præsenteret Tekstgenerator som en årlig camp med fem dages intens tekstfokus. I efteråret 2024 prøver vi noget nyt og præsenterer Tekstgenerator i en 2.0 udgave – mere et kursus end en camp. Her kan tekstarbejdet strække sig over hele efteråret med 11 aftener. På den måde kan du som sangskriver arbejde med dine tekster over længere tid og udvikle dig undervejs.

Bliv bedre til at læse dine egne tekster

På Tekstgenerator 2.0 lærer du at læse dine egne tekster bedre. Du lærer noget om, hvad der gør god tekst god og hvorfor. Du får konkrete redskaber, som du kan arbejde med i hver enkelt sang, og du vil blive inspireret til at arbejde med tekst og finde glæde i det.

En kvinde synger i en mikrofon ved en Tekstgenerator-begivenhed i 2021.
Soffie Viemose. Foto: Daniel Nielsen/Autor

På Tekstgenerator 2.0 vil du blive præsenteret for forskellige øvelser med udgangspunkt i dit eget arbejde, i andre sangskriveres arbejder og i skønlitterære digteres arbejder. Det er øvelser, alle kan være med på, uanset baggrund, og som vil skærpe dine kompetencer i tekstforståelse og skrivning. Du vil opleve at få læst både dine sangtekster og dine øvelser i plenum, idet læsning som holdoplevelse er centralt i forløbet. At forholde sig til også andres tekster er læringsmæssigt vigtigt i arbejdet med tekst.

Der vil blive skabt et trygt og fortroligt kunstnerisk rum med respekt for alle former for tekstligt og musikalsk arbejde. Du vil få mulighed for at kaste dig ud i helt nye ting i trygge rammer. Du vil føle dig klædt på til at kaste dig ud i noget helt nyt og se, hvor det bærer hen. Du vil blive mere klar over dine muligheder og valg og åbne op for nye kreative områder.

Det er vigtigt, du kan deltage i hele forløbet og ikke springer til og fra undervejs. Den bedste undervisning skabes i en kontekst af stabilt fremmøde, hvor erkendelserne bringes videre fra gang til gang som grundlag for udvikling.

Forfatter og daglig underviser i tekstskrivning på Rytmisk Musikkonservatorium i København, Pablo Llambías er vært på kurset. En af aftenerne får vi også besøg af komponist og sangskriver Soffie Viemose fra bandet Lowly, som holder oplæg om tekstskrivning.

Fakta om Tekstgenerator 2.0

 • Tidspunkt: Forløbet finder sted på torsdage kl. 17-20 i efteråret 2024 fra 12. september til 28. november (efterårsferien uge 42 undtaget).
 • Ansøgningsfrist: Tirsdag den 21. maj 2024 kl. 23.59.
 • Sted: Autor, Lautrupsgade 9, 2100 København Ø.
 • Leder: Forfatter og underviser på Rytmisk Musikkonservatorium, Pablo Llambías.

Datoer:

 • 12. september 2024
 • 19. september
 • 26. september
 • 3. oktober
 • 10. oktober
 • 24. oktober
 • 31. oktober
 • 7. november
 • 14. november
 • 21. november
 • 28. november

Egenbetalingen er 950 kr. Autor og Koda Kultur afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 950 kr. i deltagergebyr. Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura sammen med dit tilsagnsbrev.

Du skal selv medbringe dine egne sangtekster til Tekstgenerator 2.0. Sangteksterne kan være på dansk, norsk, svensk, engelsk, samt på alle andre sprog, såfremt der foreligger en oversættelse til engelsk eller dansk. Medbring mindst tre sangtekster.

sådan søger du

Der er syv pladser på Tekstgenerator 2.0, og du skal ansøge for at komme med. Alle medlemmer af Koda kan ansøge. Opholdet er kunstnerisk kurateret, dvs. der er udvælgelse blandt ansøgerne for derigennem at sammensætte det bedste hold. Kurateringen foretages af Pablo Llambías og Soffie Viemose. Ansøgere, der ikke tidligere har deltaget i Tekstgenerator, har fortrinsret.

Vigtigt: Der ansøges via Koda Kulturs ansøgningssystem. Der ansøges via Koda Kulturs ansøgningssystem. Du logger ind med Nem-ID/MitID. Vælg Arbejdsophold og “Tekstgenerator” – eller følg link nederst på siden. Her bliver du bedt om at uploade eller linke til tre sange. Der lægges dog ikke overvejende vægt på lydfilerne i forbindelse med dette tekstorienterede kursus. Det vigtigste er, at du uploader tre sangtekster i én pdf, da udvalget primært vil kigge på disse.

I din ansøgningstekst og/eller minibiografi må du meget gerne komme ind på:

 • Hvad du forventer af din deltagelse i Tekstgenerator 2.0.
 • Hvilke bands eller personer, du har skrevet sange til.
 • Hvem dine eventuelle inspirationskilder er, hvad tekst angår.
 • Hvordan du vil beskrive din egen sangskrivning, hvad tekst angår.

Alle ansøgere får besked i starten af juni 2024.

Har du spørgsmål til Tekstgenerator 2.0? Så er du velkommen til at kontakte Pablo Llambías på pablollambias@hotmail.dk eller tlf. 27 29 11 85.

søg tekstgenerator her

Tekstgenerator bliver til med Autors midler fra Koda Kultur.

Koda Kultur 2021-logoet for støttepuljer.