Moussa Diallo

…kreerer fortsat musik til både store og små. Han arbejder lige nu på ny børnemusik baseret på afrikanske eventyr og en kinesisk udgave af Løveprinsen Sundjata.

Komponist, bassist, historiefortæller, Autor-medlem – og meget mere – Moussa Diallo er født i Paris i 1955, opvokset i Mali, flyttet til Danmark i 1973 – og har optrådt verden over.

Moussa modtog en Autor (dengang DJBFA) hæderspris i 2018 for sit årelange bidrag til dansk musik – kollektivt og solo. Moussa var med til at starte bl.a. Sneakers og Burnin’ Red Ivanhoe, han spillede en central rolle på mange andres plader – fx Aske Bentzons fusionsjazzklassiker Badminton, og han har været rytmisk ankermand hos Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Annisette.

Blandt Moussas talrige soloprojeketer er 90’er-udgivelser som Amora og The Kékéliba Project . Med årene kom han mere i kontakt med de vestafrikanske rytmer og meloditraditioner, som blev en del af hans musik.

Moussa er også en væsentlig stemme inden for musikalske fortællinger for børn. Med sit band har han optrådt for børn på dansk, engelsk og fransk med sin udgave af den malinesiske legende om Løveprinsen Sundjata. Udover at holde en velfortjent sommerferie, færdiggør Moussa nu ny børnemusik baseret på afrikanske eventyrfortællinger. Han arbejder også på en musicaludgave af Løveprinsen Sundjata til Kina – på kinesisk og for et kinesisk publikum.

Følg Moussa på hans officielle hjemmeside. Autors hædersprisfest 2022 finder sted 14. september.

Moussa Diallo: “Come on Let’s Fly – Cirkeline & Coco Travels to Africa” (2020)