Soma Allpass

…cellist, komponist og sanger Soma Allpass er her i 2024 ude med albummet Soma and the Loved Ones. Albummet er Somas hyldestsange til mennesker, som hun elsker.

”Det er varm og frihedssøgende musik. Der er spor tilbage til idealismen og det psykedeliske fra 60’er og 70’erne. Bandet har instrumentalistisk overskud og er altid friske på at udfordre og overraske,” fortæller Soma Allpass til Autor.

Genremæssigt befinder vi os et sted mellem rock, indiefolk, psykedelisk og impro. Musikken er formet sammen med Kristian Tangvik (tuba og keyboards), Nils Bo Davidsen (guitar og el-bas) og Jeppe Gram (trommer).

Soma Allpass er velbevandret på den danske indiescene. I starten af 90’erne var hun en del af bandet Trains and Boats and Planes med bl.a. Nikolaj Nørlund. Soma har spillet musik under navnet Somazone, og i eget navn bl.a. udgivet albummet Sway i 2007, Soma Allpass fortolker Tove Ditlevsen i 2010, mens Soma & Lil udgav Landet/Rummet i 2016. Soma har spillet cello i talrige bands med bl.a. Thau, Dalia Faitelson og Annette Bjergfeldt. Det er også Somas cellospil, man kan høre på en lang række studiealbum fra 90’erne og frem til i dag, bl.a. på Nikolaj Nørlunds Navnløs, Lise Westynthius’ Heavy Dream, Speaker Bite Mes If Love Is Missing It Must Be Imposed, Of the Wand & the Moons The Lone Descent og mange flere.

Om udsigterne det kommende års tid fortæller Soma: ”I resten af 2024 er jeg mest optaget af at promovere musikken på SoMe, da vi har brug for mange mennesker til vores koncerter på spillesteder rundt om i landet. Det er jeg er ved at booke til forår 2025.” Hun tilføjer desuden: “I efteråret 2024 spiller vi også gerne trio-stuekoncerter, hvis nogen har en stor stue og kan samle 20 mennesker, der betaler 200 kr.” Opfordringen er hermed givet videre!

Følg Soma Allpass på hendes officielle hjemmeside eller på Instagram.