Google har som bekendt fjernet al dansk musik fra YouTube. DJBFA støtter 100 % op om Kodas kamp. Her skriver DJBFA’s forkvinde Anna Lidell om sagen:


Om lidt bli’r her stille

Tæppet bliver i disse dage revet væk under dansk musik, fordi YouTube fjerner al dansk musik: Den globale, store tech-virksomhed har valgt at tage alle danske sange ned fra deres tjeneste.

Ingen ved i hvor lang tid, men det kommer til at få store konsekvenser for alle danske sangskrivere, komponister og artister. Det er den store tech-virksomhed mod alle (de små) musikskabere. David mod Goliat.

Jeg er uforstående over for tech-giganternes måde at køre soloræs på. De udnytter, at de er tæt på at have monopol, og det er uacceptabelt, når de forlader forhandlingslokalet ved at smække med døren og slukke for knappen for alle de danske sange.

YouTubes forretningsmodel er enkel: De tjener penge på at vise reklamer ind i mellem musikken, og når de har indsamlet din og min data, så sælger de også den. Med andre ord bruger de musikken til at tjene milliarder af kroner. Hvert år.

3 ud af 4 lytter til musik på Youtube i Danmark. Det er den største lytterplatform, og nu bliver det tyst, meget tyst, for danske sange.

DJBFA bakker 100 % op om Koda i sagen imod YouTube, og vi håber for alle sangskrivere, komponister, lyttere og alle andre, at der kommer en løsning med forbedrede vilkår for de skabende kunstnere!