DJBFA præsenterer et spritnyt arbejdsophold i Berlin fra 25.-30. maj 2020. Det er det optimale begynder-kit for sangskrivere, der vil ud og spille i Tyskland. Ansøg senest 27. februar.

Drømmer du om at komme ud og spille i Tyskland? På vores nye arbejdsophold kan du få viden og kontakter, der kan hjælpe med at få den drøm til at gå i opfyldelse. Du får viden om det tyske musikmarked for pop-, songwriter- og DIY-komponister og -sangskrivere, og du får nye branchekontakter i Tyskland. På opholdet kommer du også til at co-write og endda spille et par sange til en vaskeægte berlinsk Wohnzimmerkonzert (stuekoncert).

Tyskland er et af de største musikmarkeder, og med mere end 82 millioner indbygger og masser af studiebyer er der gode muligheder for at komme ud og erobre nye fans. Måske er din genre en niche i Danmark, men det behøver den ikke være i Tyskland. Vi lover dig ingen lette løsninger, men opholdet giver dig viden om den tyske musikbranche og muligheden for at møde aktører fra forskellige dele af branchen, som kan give dig værdifulde råd.

Berlin er en af verdens vigtigste musikbyer med en tradition for DIY-kultur og en rig undergrund bestående af sangskrivere i alle genrer. På opholdet kan du møde nogle af disse sangskrivere og blive klogere på, hvordan de arbejder – både med musikken og arbejdet med at få den udgivet og komme ud på spillestederne.

Do It Yourself Berlin

Projektleder Lasse Matthiessen har boet i Berlin i mere end 15 år og spiller årligt 40-50 koncerter i Tyskland. Lasse er med på hele turen og står for det praktiske sammen med den tyske trommeslager og komponist Martin Krümmling.

På arbejdsopholdet vil du bl.a.:

  • Få førstehåndsinformation fra den tyske branche, herunder om pladeselskaber, booking, PR, radio mm. Du får både kontakter og muligheden for at udbrede dit netværk endnu mere.
  • Få specifik og målrettet viden om det tyske musikmarked for sangskrivere, fra undergrund til pop.
  • Få konkret viden om, hvordan kunstnere bosat i Tyskland arbejder for at komme ud og spille og blive spillet i Tyskland.
  • Få mulighed for at co-write med de andre på opholdet og muligvis endda med berlinske kunstnere.
  • Få mulighed for at spille et par sange til en klassisk berlinsk Wohnzimmerkonzert (stuekoncert).

Den første og sidste dag handler primært om at få indsigt i den tyske musikbranche. Her vil du også kunne møde aktører fra Berlins indie-musikbranche. De tre midterste dage i opholdet handler om at co-write. Ud over at skrive musik med andre handler det også om at starte dit eget netværk op. Og så får du selvfølgelig muligheden for at spille dine sange live til en stuekoncert.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge. Forløbet retter sig mest mod dig, der spiller pop, indie, folk, americana eller en af de afarter, men du er absolut ikke diskvalificeret, hvis du spiller en anden genre eller bevæger dig i forskellige genrer.

Praktisk info og tilmelding

Periode: 25.-30. maj 2020.

Selve arbejdsopholdet foregår fra mandag 25. maj til og med 29. maj 2020. Der vil være udrejsedag mandag 25. maj og hjemrejsedag 30. maj. Som deltager vil du blive indlogeret i et centralt beliggende hotel med de andre fra opholdet.

DJBFA og Kodas Kulturelle Midler afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 1.000 kr. i egenbetaling. Der vil blive sørget for morgenmad og aftensmad samt lidt snacks og drikkevarer. Frokost og eventuelle udgifter, man måtte have derudover, er for egen regning. Dette gælder også eventuelle udgifter til transport under campen og lokale rejser i Danmark før selve hovedrejsen fra Københavns Lufthavn.

Forløbet er organiseret af DJBFA og Lasse Matthiessen, der igennem mere end 15 år har boet i Berlin og spiller 40-50 koncerter årligt i hele Tyskland. Lasse vil være med på hele turen og også stå for de praktiske forhold.

Du skal selv medbringe computer, instrument eller andet, som du skal bruge til at co-write.

I ugerne op til opholdet vil der blive afholdt et informationsmøde i DJBFA’s lokaler, som du bedes deltage i.

Sådan søger du

Alle medlemmer af DJBFA og/eller af Koda kan ansøge.

Der ansøges via det fælles Koda Kultur-ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Do It Yourself Berlin”.

Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning, hvor du begrunder, hvorfor netop du skal med på turen. Skriv også gerne, hvilke instrumenter du spiller, eller om du søger som vokalist. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre musiknumre, du har været med til at skrive. Skriv også i kommentarer til lydfilerne eller som en del af din ansøgning, en kort beskrivelse af musikken, hvor du redegør for din rolle på de respektive numre, samt hvordan de viser dine evner som sangskriver.

Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a) – eller du kan linke til dem på offentlig tilgængelig hjemmeside (ikke streamingtjeneste). Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

Det forventes, at du som minimum behersker et eller flere instrumenter eller har en stærk vokal.

Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Udvælgelsen af de otte danske sangskrivere vil ske i samråd med tyske Martin Krümmling.

Ansøgningsfrist: Torsdag den 27. februar 2020 kl. 23.59.

SØG HER (Ikke længere aktuelt)

Har du spørgsmål til Do It Yourself Berlin, er du velkommen til at kontakte opholdets projektleder, Lasse Matthiessen, på lasse@junta.dk.