Fantastiske filmkomponister 2023

Et inspiratorisk ophold for den etablerede filmkomponist med fokus på personlig og håndværksmæssig udvikling. Campen finder sted 15.-17. august på det fantastiske Møn Retreat.

NB. Ekstra ansøgningsrunde! To pladser ledige på campen! Ansøg senest fredag den 28. juli kl. 23.59. Pga. et par afbud fra deltagere, der er blevet forhindret af arbejde, er der ledige pladser på campen. Send din ansøgning nu og kom med!

Fra Fantastiske Filmkomponister i 2022.

I en medie -og filmmæssig verden, som udvikler sig hastigt i disse år, er det essentielt at udvikle sig både håndværksmæssigt og personligt, således at inspirationen bliver ved med at blive næret i et forhold, hvor man som menneske også bliver styrket. Denne udvikling ønsker vi hos Autor at pleje og nære igennem et tredages intensivt ophold, hvor I som skabende komponister bliver mødt af internationale og nationale oplægsholdere.

Målet med inspirationsopholdet er, at I som deltagere tilegner jer nye erkendelser om både jer selv, jeres værktøjer og den branche, I befinder sig. Det er målet, at I bliver inspireret til ny musik og nye måder at arbejde på inden for jeres hverv. 

Inspirerende oplægsholdere

Filmkomponist Nainita Desai. PR-foto.

De inviterede oplægsholdere er de internationale komponister Nainita Desai og Eivind Buene.

Eivind Buene er norsk komponist. Buene fokuserer i sine værker både på kompositioner for solo, ensembler og orkestre, samt på krydsfeltet mellem improviserende musikere og den klassiske notation. Hans værker er blevet fremført i bl.a. Carnegie Hall, Berliner Philharmonien samt Pompidou centret.

Både Buene og Nainita Desai vil på årets camp tale om deres forhold til inspiration, arbejdsmetoder samt mere indgående tale om specifikke værker og hvorledes de arbejder med udvikling af materiale, arrangement og orkestrering.

Derudover er der også workshops med åndedrætsekspert Kristian Kurre-Bonné, coach Cecilia Krill og Einar Helde, der har arbejdet med musikindustrien i 20 år og vil dele sine indsigter omkring nutidens filmmusik i forhold til rettigheder, og hvordan man kan bruge sin musik som filmkomponist på gennem libraries og produktionsmusik.

Hver dag bliver I som deltagere præsenteret for tanker, teknikker og overvejelser af nogle af verdens førende kunstnere indenfor film -og mediebranchen samt eksperter der har fokus på mennesket og dennes mentale pleje. Alt dette sker i smukke og sanselige omgivelser i et rum med maximum 10 kolleger på Møn Retreat.

Kurset ledes af komponist og musiker Anders Filipsen.

Ansøg senest mandag den 26. juni 2023 kl. 23.59.

Fakta om fantastiske filmkomponister


Autor stiller 10 pladser til rådighed på arbejdsopholdet Fantastiske Filmkomponister, og du skal ansøge for at komme med. Opholdet varer tre dage, og det finder sted Møn Retreat. Der vil være eneværelser og fuld forplejning.

Autor og Koda Kultur afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, men du skal selv betale 500 kr. i egenbetaling. Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura.

Spørgsmål til opholdet? Kontakt Anders Filipsen på Anders@filipsen.net

Transport: Transport til og fra Møn står man selv for (kan evt. koordineres med de andre deltagere).

Hvornår: 15.-17. august 2023
Hvor:
Møn Retreat
Ansøgningsfrist:

NB. Ekstra ansøgningsrunde! To pladser ledige på campen! Ansøg senest fredag den 28. juli kl. 23.59. Pga. et par afbud fra deltagere, der er blevet forhindret af arbejde, er der ledige pladser på campen. Er du filmkomponist, så send din ansøgning nu og kom med! Man kan godt komme med, selvom man også var med på campens første år i 2022.

(Oprindelig ansøgningsfrist: Mandag den 26. juni 2023 kl. 23.59).

Sådan søger du


Vi opfordrer alle uanset køn, etnicitet og religion til at søge, så vi kan skabe et så repræsentativt ophold som muligt!

Det er ikke nødvendigt at være medlem af Autor for at ansøge. Alle interesserede Koda-medlemmer kan ansøge om at komme med. Holdet udvælges af Anders Filipsen sammen med en anden medudvælger, og formålet er at sammensætte et blandet hold på højt niveau.

Der ansøges via Koda Kulturs ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Fantastiske filmkomponister”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen. Kom gerne ind på:
    – Din erfaring med filmkomposition.
    – Hvad dine forventninger er til opholdet.
    – Hvis du har nogen særlige behov.
  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre musikstykker – enten som link til offentligt tilgængelig website (ikke streamingtjeneste) eller vedhæftet som mp3/m4a.

Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Søg camp her

Campen bliver til via Kodas kulturelle midler.