Forud for årets Hædersprisfest den 18. september, afslører vi nu en af prismodtagerne. Den unge singer-songwriter Hjalte Ross modtager årets Upcoming-pris!

DJBFA’s Upcoming-pris 2019 går til Hjalte Ross. Prisen uddeles af DJBFA til et ungt talent på vej frem som et ekstra skub fremad. Prisen overrækkes til DJBFA’s Hædersprisfest onsdag den 18. september.

Den 22-årige komponist, sangskriver og guitarist Hjalte Ross har indgået i flere bands inden for diverse rock-afkroge og påbegyndt som solist under navnet Eli. Men det er i eget navn, at Hjalte Ross for alvor har fundet sit musikalske udtryk, som kan høres på debutalbummet Embody, der udkom sidste år til stor anmelderros.


“Et album, der var så meget mig som muligt”

I anledning af Upcoming-prisen til Hjalte Ross har vi været på besøg hos den unge sangskriver. Det er der kommet denne portrævideo ud af, hvor Hjalte Ross fortæller om sangskrivning, Pokémons og albummet Embody.

https://www.facebook.com/djbfa/videos/444461089489159/


Moden ungdommelighed

Som en del af begrundelsen for prisen til Hjalte Ross lyder det med DJBFA’s formand Anna Lidells ord:

“Denne Upcoming-pris gives til en sangskriver, der med ekstrem indlevelse og nærvær griber os med en tidløs musikalsk rejse. Med organiske, fortættede klange skriver Hjalte Ross sange, der bevæger sig fra enkle guitarklange til orkestrale passager. Han siger selv, at det vigtigste for ham er at lave musik, der er så tæt på ham selv som muligt. Uden at kende ham personligt, føles det som om det lykkedes. Jeg føler mig helt tæt på ham, når jeg hører musikken, som en god ven, der hvisker i mit øre. Selvom udtrykket kunne kaldes introvert, inviteres lytteren ind i Hjalte Ross’ sange, der har en moden ungdommelighed over sig.”

Tidligere modtagere af DJBFA’s Upcoming-pris er bl.a. Marie Louise Buch (ML Buch), Rasmus Kjærgaard Lund og Anna Mose (Gerda Monroe). Med årets pris følger 25.000 kr. som støtte til prismodtagerens fremtidige arbejde med musikken.

Video og stillbillede fra video (øverst): 2AM Copenhagen.