Årets tema er “Sound O”, hvor der stilles skarpt på beslutningsprocesser! Dyrk electronica, techno, lydkunst m.m. med inspiration fra Kill J, Phew og Rasmus Stolberg. Forlænget frist! Ansøg senest 28. januar.

DJBFA gentager succesen og lancerer en ny udgave af A-opholdet Elektronisk Bølge fra 15.-18. maj 2019. Har du interesse for elektronisk musik, kan du ansøge om at komme med senest den 28. januar 2019.  

Tema: Sound “O”

Elektronisk Bølge sætter scene for opdagelser, optagelser og omdannelser af lyd som inspirationsfaktor for ny musik lige fra avantgarde til pop. Årets tema vil her stille skarpt på beslutningsproces! Lyduniverser er så uendelige, og ofte er det en udfordring med alle de vilde muligheder til rådighed inden for digital musikproduktion.

Elektroniske Bølge sætter derfor fokus på metoder, teknologi, kreativt fællesskab og performance, der kan medvirke til at eliminere vanetænkning og skærpe beslutningsevne samt skabe ny lyd og inspiration til din musik.

Mød Phew, Kill J, DJ Hvad og Lake Radio m.fl.

På Bølgen kan du deltage i sangskrivning-, world- og soundwriting-workshops varetaget af en række spændende elektroniske profiler fra både ind- og udland. Bliv klogere på, hvordan radiokunst kan berige lydunivers og musikproduktion i mødet med bl.a. Rasmus Stolberg kendt fra Efterklang.

Mød sangskriver Julie Aagaard alias Kill J kendt for sin internationale popmusik med underfundige beats, eksperimenterende lydbilleder og besnærende vokal. “Go global” med DJ Hvad kendt for en “syg nok” musikproduktion bestående af ghetto-perkertech-bhangra-rave-paranoia-hackermix lavet med samples og referencer på tværs af kulturer.

A-opholdet vil også præsentere workshops med en række udenlandske profiler, som vil blive offentliggjort løbende. Allerede nu kan vi løfte sløret for en workshop med den japanske undergrundslegende Hiromi Moritani aka Phew, som bl.a. har arbejdet sammen med Sakamoto og Conny Plank. Om arbejdsprocessen med sit aktuelle og anmelderroste album Voice Hardcore siger hun: “It made me think that I could draw a picture by voice”.

Fakta om Elektronisk Bølge

DJBFA’s A-ophold Elektronisk Bølge finder sted på Kulturværftet i Helsingør fra onsdag den 15. maj kl. 11 til lørdag den 18. maj 2019. Du vil blive indkvarteret på enkeltværelse på hotel tæt ved Helsingør Station med fem minutters gåafstand til Kulturværftet. Der er morgenmad på hotellet, og kulturhusets café er vært for både frokost og aftensmad. Du vil få gratis adgang til Click Festival, som begynder lørdag den 18. maj.

A-opholdet koster 13.000 kr. pr. deltager, men DJBFA afholder hovedparten af udgiften via Kodas Kulturelle Midler, så du skal kun selv betale 1.000 kr. i deltagergebyr. Der vil være kunstnerisk udvælgelse af deltagerne. Hvis du bliver udvalgt, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Der ydes ikke refusion af transportomkostninger. På selve opholdet medbringer man selv laptop, devices og et nysgerrigt sind.

Foto: Jan Lippert

Elektronisk Bølge er et firedages arbejdsophold i Helsingør med fokus på den elektroniske musik med dybdegående inputs, sparring og praktisk teknologi leveret af internationale artister og undergrundsprofiler, som du i godt selskab med andre deltagere kommer til at møde i hands-on sessions, artist talks m.m. Bølgen har eksisteret siden 2011 og har haft flere banebrydende elektroniske artister med, såsom Mala, Pinch, Mark Fell, Cristian Vogel, Luke Abbott, Holly Herndon, Craig Leon, Moor Mother og Mad Professor.

Sådan søger du

Du kan komme i betragtning, hvis du er medlem af DJBFA og/eller af Koda.

Ansøg uanset om du er sanger, instrumentalist, lydnørd, performer eller noget helt femte. Vejledende krav er, at du er med på at arbejde med kreativ proces, nye perspektiver og inputs fra tidens elektroniske scene. 

Der er begrænset deltagerantal, hvorfor der er kunstnerisk udvælgelse ved Rump Recordings og Sound21. Detail-program modtages op til Bølge-start. 

Der ansøges via DJBFA’s ansøgningssystem. Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning med information om, hvorfor du gerne vil med på Elektronisk Bølge. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre af dine musiknumre og uploade en tekst med kort beskrivelse af musikken.

Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a) – eller link. Der må ikke være specialtegn (fx %5.&?!’) i filernes titler, og musikfilerne må ikke fylde over 10 MB.

SØG HER. (Denne camp er ikke længere aktuel)

Ny ansøgningsfrist: Mandag den 28. januar 2019 kl. 23.59.

Udvalgte deltagere vil modtage bekræftelse primo februar 2019

Har du spørgsmål til Elektronisk Bølge? Mail til projektleder Jan Lippert fra Sound21 på newsound21@gmail.com