Kulturpolitisk post fra formanden nr. 9: Anna Lidell siger tak for året, der er gået. Hun vinker farvel til kulturbesparelser, efterlyser medlemsinput og inviterer til nytårskur.

Af Anna Lidell, formand for DJBFA.

Kære medlemmer

Året går på hæld, og for både foreningen og mig personligt har det været et meget begivenhedsrigt år! På vores månedlige Seminar & Bar mærker jeg, hvad der fylder og rører sig i jeres liv og professionelle virke – og det sætter jeg stor pris på. Man kan enten tage til oplæg med emner man kender eller prøve kræfter med noget helt nyt.

Vi prøver at skabe en glidebane, hvor man kan afprøve nye musikalske vendinger. Men det er ikke alle, jeg når at tale med. Og heller ikke alle, der har mulighed for at komme. Men vi vil meget gerne være en forening, der er der for vores medlemmer. Derfor har vi netop udsendt et spørgeskema – se link i den mail, alle medlemmer har modtaget den 5. december. Med jeres svar og input har vi mulighed for at gå i samme retning som jer og arbejde for det, I kæmper med eller længes efter. Jeg håber, I vil svare på spørgeskemaet, så vi kan blive en forening, der er tættere på.

Vi er meget bevidste om, at vi er rammen, og I medlemmer er musikken. Som et pladecover, der indrammer, beskytter og transporterer musikken, så den har bedst mulige vilkår for at klinge og vække genklang i så mange nysgerrige ører som muligt. Et pladecover, der passer på sit værdifulde indhold.

Når vi taler om genklang, så var det med stor glæde, at vi forleden aften kunne gå i seng til nyheden om at forkætrede besparelser i Kulturministeriet endelig har fået en ende! Det var nu eller aldrig – og det blev heldigvis nu, da partierne fra rød blok blev enige om næste års finanslov – uden igen at spare på kulturen.

Kunst og kultur åbner vores øjne – og vi ser den verden, vi allerede kender, fra nye vinkler. Kulturen er medskaber til indholdet i vores liv, og den ilter vores følelser. Jeg er glad for, at vi kan kigge fremad, uden at skulle kigge ind i besparelser.

På samme måde skal vi kigge ind i et nyt år lige om lidt, og vi vil meget gerne invitere alle til nytårskur den 23. januar hos os på Lautrupsgade. Jeg håber at se så mange som muligt! Og så kommer vi for første gang til Aarhus med Seminar & Bar i februar. Følg med på vores hjemmeside og Facebook-side, hvor vi annoncerer det, og alle de mange andre ting, som vi sætter i søen.

Decemberønsker

– Anna Lidell