Lyd – Komposition & Improvisation 2024

Et kompositionskursus, der tager udgangspunkt i den rytmiske komponist som improvisator med et globalt udsyn og en åben forståelse af, hvad genrer er. Kom med den 21.-27. april 2024 på Oremandsgaard.

En kvinde iført briller og en flæseskørt, også kendt som en "komponist".
Angélica Négron. Foto: Catalina Kulczar

Komponistcampen Lyd – Komposition & Improvisation vender tilbage den 21.-27. april på Oremandsgaard i Præstø. Denne camp henvender sig til komponister, der ønsker at blive inspireret til at dykke dybere ned i værktøjer, udsyn og forståelser igennem mødet med skelsættende, forskelligartede kunstnere og komponister. Årets internationale hold af komponister og inspiratorer er Angélica Négron, Qasim Naqvi og Jacob Kirkegaard.

“I dagens verden skaber vi som musikere og komponister lydværker, sange, kompositioner uden skelen til genrer. Indenfor den rytmiske verden forenes vi som komponister ved at improvisationen ofte er udgangspunktet for kompositionen, og at vi samtidig er skabende musikere – således at vi ofte selv en del af fremførelsen af vores værker, sange og kompositioner. Udover at vi indhenter vores inspirationer på tværs af genrer, er det globale udsyn blevet en fundamental del af vores udtryk,” lyder det fra komponist og Lyd – Komposition & Improvisations leder, Anders Filipsen.

Vil du være en del af Lyd – Komposition & Improvisation 2024, så skal vi have din ansøgning senest onsdag den 7. februar 2024 kl. 23.59.

Læs mere om de tre komponister:

Angélica Négron

Den puertorikanskfødte komponist og multiinstrumentalist Angélica Negrón (f. 1981) skriver musik for harmonika, robotinstrumenter, legetøj og elektronik samt til kammerensembler, orkestre og kor. Negrón er nu bosat i New York, hvor hendes musik er blevet beskrevet som “trist, idiosynkratisk og kontemplativ” (WQXR / Q2), mens The New York Times bemærkede hendes “evne til at overraske.”

Negrón har bl.a. skrevet værker til Bang on a Can All-Stars, Loadbang, Mata Festival, Brooklyn Youth Chorus, So Percussion, American Composers Orchestra og New York Botanical Garden. Kommende premierer inkluderer værker til LA Philharmonic, Dallas Symphony Orchestra og National Symphony Orchestra, San Francisco Girls Chorus og NY Philharmonic Project 19-initiativet.

Hun har desuden lavet scores for HBO til dokumentarserien Menudo: Forever Young og You Were My First Boyfriend af instruktør Cecilia Aldarondo.

Mere om Angélica Negróns værker.

Qasim Naqvi

Den pakistansk-amerikanske trommeslager og komponist Qasim Naqvi er bedst kendt som en af grundlæggerne af den minimalistiske, eksperimenterende, jazzede trio Dawn of Midi. Udover Dawn of Midi er Naqvi også soloartist med en forkærlighed for analoge og modulare synthesizere.

Komponist, siddende på en stol i en have.
Qasim Naviq. PR-foto: Julia Drummond

Dawn of Midi har udgivet to album, senest Dysnomia i 2015. Albummet blev rost af anmeldere fra bl.a. Pitchfork, Rolling Stone og The Guardian. Radiohead udvalgte desuden Dawn of Midi som support band til to udsolgte koncerter i New Yorks Madison Square Garden under Radioheads Moon Shaped Pool-turné

Hans koncerter er blevet opført/bestilt af The BBC Concert Orchestra, Jennifer Koh, The London Contemporary Orchestra, Stargaze, Bang on a Can All-Stars, Crash Ensemble, The Chicago Symphony Orchestra og mange flere.

Qasim Naqvi har desuden skabt soundtracks til film på HBO, NBC, Showtime, og til film som har været på Sundance og en række andre store filmfestivaler. Han har lavet musik til film af bl.a. Laura Poitras, Mariam Ghani, Marc Levin og Erin Heidenreich.

Han er uddannet inden for performance fra New School Jazz and Contemporary Music og komposition og performance fra California Institute of the Arts. Han er bosat i Brooklyn i New York, og han arbejder på en lang række projekter som trommeslager og komponist.

Jacob Kirkegaard

Jacob Kirkegaards lyd- og videoværker udforsker måder, hvorpå umiddelbart ubemærkede, utilgængelige eller komplekse aspekter af tilværelsen kan lydliggøres, visualiseres og materialiseres. Værkerne har behandlet temaer som radioaktivitet i Tjernobyl, smeltende is i Arktis, grænsemure, affald, og toner genereret fra øret. Med sin særegne tilgang, og på baggrund af omfattende research, portrætteres komplekse fænomener og aktuelle tilstande igennem komposition, installation, video og foto, som ikke nødvendigvis giver svar, men i stedet skaber rum for refleksion.

En komponist stående på toppen af en klippe.
Jacob Kirkegaard under lydoptagelser i Utah. PR-foto.

Jacob Kirkegaard (f. 1975) er uddannet fra Academy of Media Arts i Köln i 2006. Han har fremført og udstillet sine værker på museer, festivaller og konferencer verden over, bl.a MoMA, Issue Project Room, Rothko Chapel i USA, tyske CTM, Mori Art Museum, japanske Super Deluxe (JP), Sydney Biennalen i Australien. Louisiana og Aros har også har
erhvervet nogle af Jacobs værker.

Hans lydværker er udgivet på pladeselskaber som Important Records (USA) og Touch (UK). Han er medlem af lydkollektivet freq_out, etableret af CM von Hausswolff. I 2016 var Kirkegaard sound-artist-in-residence på University of Oxford, UK og i 2022 gæsteprofessor på School of Music ved Johannes Gutenberg Universität i Mainz. I 2022
modtog Jacob Kirkegaard Eckersberg Medaljen.

Praktisk om Lyd – Komposition & Improvisation

Campen finder sted på Oremandsgaard Gods i Præstø på Sjælland fra den 21.-27. april 2024.

Autor stiller 10-12 pladser til rådighed på workshoppen, og du skal ansøge for at komme med. Bliver du optaget på Lyd – Komposition & Improvisation kan du for en egenbetaling på 950 kr deltage i dette inspirerende stævne. Resten af omkostningerne dækkes af Autor via midler fra Koda Kultur.

Deltagerne udvælges af Anders Filipsen sammen med en yderligere medudvælger.

Sted: Oremandsgaard Gods, Oremandsgaard Alle 2, 4720 Præstø.

NB. Autors KompositionsCamp finder i øvrigt sted samme sted samme uge, så holdene kan mødes og sparre lidt med hinanden også. Indhold og ansøgning til KompositionsCamp 2024 forventes at blive offentliggjort i starten af februar 2024.

sådan søger du

Alle medlemmer af Koda kan ansøge.

Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Lyd – Komposition & Improvisation”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen
  • Minibiografi/CV (pdf)
  • Tre af dine numre (vedhæft som mp3)
  • (Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil).

Lav gerne din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så du kan nå at få teknisk hjælp.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 7. februar 2024 kl. 23.59.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så skriv til projektleder Anders Filipsen på anders@filipsen.net

SØG HER