Egil Dennerline

…udgør duoen Wall to Wall sammen med Palle Hjorth. De er ude med Respite; et album, der blev til ”under de vildeste omstændigheder”, mens Egil kæmpede for livet på Rigshospitalet.

Den dansk-amerikanske singer/songwriter og digter Egil Dennerline har duoen Wall to Wall sammen med sin nære ven gennem 25 år, tangent-troldmanden Palle Hjorth. De er nu aktuelle med albummet Respite.

Respite er noget særligt for Egil og Palle, eftersom albummet blev til, mens Egil kæmpede for livet, efter hans immunforsvar var gået i stå. En knoglemarvstransplantation reddede Egils liv. Som en naturlig følge blev “tid” et gennemgående tema på pladen. Det er der kommet en følsom og kærlig hyldest til livet ud af.

”Jeg vidste ikke, om jeg overhovedet ville nå at opleve udgivelsen af Respite, så jeg er simpelthen så taknemmelig. Jeg lå jo på Riget og skrev tekst og melodier febrilsk, for at komme så langt som muligt, hvis nu jeg ikke klarede den – og Palle, som arbejdede hjemmefra, sendte forskellige mix samt nye takes og lag, som vi så diskuterede frem og tilbage. Jeg forestiller mig, at sygeplejerskerne troede, jeg var sindssyg, når jeg en gang imellem lå der og sang midt om natten,” fortæller Egil.  

”Skulle jeg sige et par ord om albummet, ville jeg nok sige, at den bygger på det tætteste venskab, og at den blev til under de vildeste omstændigheder. Vi håber, at både livet og døden kan mærkes mellem tonerne, og at tiden i bruger på at lytte til musikken bliver, i sig selv, en lille respit fra dagligdagens, ja, livets gang,” siger Egil.

På albummet finder man også sangen ”Tidens låse (The Locks We Share)” med Peter Sommer, som Palle Hjorth ofte spiller sammen med. Wall to Wall står også bag 2018-albummet Waiting. Respite udkom 23. september 2022.

Se mere på Wall to Walls hjemmeside.

Egil og Palle fortæller om albummet Respite (2022)