Jens Mikkel Madsen

…er sammen med resten af I Think You’re Awesome på banen til Vinterjazz. Her fortæller Jens om bandets lyd – og hvordan de udfordrer sig selv.

”Jeg hedder Jens Mikkel Madsen, er 34 år gammel og spiller kontra- og elbas i en masse forskellige grupper i alle mulige genrer. Det har jeg gjort så meget som overhovedet muligt det meste af mit liv. Ved siden af mit virke som freelance bassist, leder og komponerer jeg til bandet I Think You’re Awesome.

Vi har rødder i en eller anden slags jazz, men prøver at tage alt mulig anden musik ind. Det kaldes vel en slags fusion, selvom den betegnelse måske føles lidt bedaget. Under alle omstændigheder prøver vi at være i evig udvikling og har i de 15 år, vi har spillet sammen hele tiden revurderet vores sound og sammenspil.

Vi har spillet free-jazz, funk, singer/songwriter, bigbandmusik, country og en masse andet – altid med en drøm om at lyde som os selv; på godt og ondt. Vi prøver også ofte at hive nyt blod ind i gruppen. Vi har spillet med det klassiske ensemble Taïga, med Aarhus Jazz Orchestra og samarbejdet med komponisten Signe Bisgaard. Så lærer vi noget nyt og ser lidt bredere på musikken end seks jævnaldrende jyske venner ville det af sig selv.”

Til Vinterjazz arbejder vi med et helt nyt helt akustisk repertoire. Akustiske jazzbands er der jo intet nyt i, men i lang tid har vores sound været meget båret af effekter, elektroniske elementer og et ret stort lydbillede. Når vi spiller uden forstærkning, lyder vi lidt mindre som en flok mænd midt i 30’erne, der forsøger at følge med i de unges tempo, og lidt mere som de familiefædre, vi er. Det er forfriskende for os, og for mig personligt. Det bliver mere inderligt og skrøbeligt, men også mere nuanceret og underspillet … synes jeg,” fortæller Jens til Autor.

Jens udgør I Think You’re Awesome sammen med Alex Jønsson, Morten Kærup, Lars Fiil, Frej Lesner og Andreas Skamby. Gruppen albumdebuterede med Løft mig op så jeg kan nå i 2014.

Til Vinterjazz spiller I Think You’re Awesome på Generator i Ringkøbing 9. februar og på Klein i København sammen med Taïga den 10. februar. Vinterjazz løber af stablen fra 2.-26. februar 2023 og har talrige Autor-medlemmer på programmet.

Se mere på I Think You’re Awesomes hjemmeside, Facebook eller Instagram.

I Think You’re Awesome & Taïga: “Pt. 7 The Wedding” (live, 2019)