Lars Bork Andersen

…står bag de seks timers lydside til restauranttotaloplevelsen på Alchemist. Det er nu udkommet i sammenkogt udgave som albummet Alchemical Harmony.

Komponist og producer Lars Bork Andersen har udgivet albummet Alchemical Harmony i slutningen af 2023. Albummet er en sammenkogning af det 6-timers soundtrack, der ledsager gæsterne på verdens femtebedste restaurant, Alchemist i København. Det udfolder sig som en musikalsk kronologi, der afspejler de visuelle universer, rum, indtryk og stemninger, man oplever på restauranten. Fra dybe undervandstoner, nordiske shaman-trommer til ildevarslende synthesizere, japanske shakuhachi-fløjter, nænsomme klavermelodier og passionerede strygere.

Siden 2019 har Lars arbejdet som director of music & sound design for Alchemist, hvor han har lavet musik, lydeffekter og soundscapes til en multimediekuppel, installationsrum, spiselokaler, lounges, elevatorer, toiletter og udendørsområder. 

Lars’ stemningsfulde cinematiske stil opstår i mødet mellem hans interesse for klassisk og elektronisk musik. Hans passion er at smelte klassiske kompositoriske metoder sammen med instrumenter og lyddesign fra den elektroniske verden.

“I 2024 ser jeg blandt andet frem til udgivelsen af mit næste album, The Growing Darkness, hvor jeg med en række nye værker forsøger at skubbe til rammerne for den neoklassiske og elektroniske stil. Jeg er også begyndt at arbejde med musik til kortfilm, og i 2024 er der premiere på filmene Evigheden og Operation Quicksand, som jeg har lavet musik til,” fortæller Lars.

”Jeg er enormt glad for at være medlem af Autor. Jeg har fået rigtig god sparring og coaching op til udgivelsen af Alchemical Harmony. Dertil har det været skønt at kunne tage til Seminar & Bar og lære nye ting og møde nye mennesker. Her fik jeg fx hjælp til min albumpressetekst.”

Se mere til Lars Bork Andersen på hans officielle hjemmeside.