Mai Young Øvlisen

…har i år udgivet debutalbummet Queen of Spring med sit band Meejah. Hun underviser desuden i ”The Artist’s Way” og er en del af Musikbevægelsen af 2019.

Komponist Mai Young Øvlisen udgav i sommer albummet Queen of Spring sammen med Daniel Nayberg og Andreas Isbrandt Løvenskjold i Meejah. Albummet er udkommet på Soon Records, også som vinyl.

Queen of Spring er et cyklisk album over de otte trigrammer i koreansk filosofi, der tilsammen står for ”The Unity of All Opposites”. Meejah fortolker mødet mellem øst og vest med sange om fx den koreanske Han-smerte, en myrdet kejserinde, afbrændte marker og den færøske nat. Alt sammen i en blanding af postrock, noise, nordisk melankoli m.m.

Mai fortolker sin transnationale identitetsdannelse som koreansk adopteret, men peger også på, at alle danner deres identitet ved at samle forskellige spor og inspirationer.

Efter nogle hektiske releasemåneder, har Mai arbejdet på at få ro på. Hun har undervist i Julia Camerons metoder i The Artist’s Way og Walking in this World siden januar 2020. Mai er en del af foreningen Musikbevægelsen af 2019, der arbejder for ligestilling mellem kønnene i musikbranchen. Det var i den forbindelse, øvelserne begyndte:

”Det startede med en stor gruppe på over 50 mennesker i Musikbevægelsen af 2019. Jeg elsker redskaberne, særligt Morgensiderne og de små kærlige øvelser. Som kunstnere er vi meget udfarende og må samtidigt være meget fintunede på vores indre tanker, liv og bevidsthed. Så nu giver jeg ro og plads til, at kimen til et nyt værk kan gro frem af sig selv,” fortæller Mai.

Se mere på Meejahs Instagram eller Soundcloud.

Meejah live session (2021)