Helena Heinesen Rebensdorff

…alias Brimheim har netop annonceret en danmarksturné, som indeholder hendes hidtil største spillestedskoncert i Store Vega. 2024 ser ud til at blive et stort år for Brimheim, som udgiver albummet Ratking til marts. Mød hende til Seminar & Bar 25. januar.

I sommeren 2023 fyldte hun Roskilde Festivals Avalon-scene. Nu er hun klar til koncert i Store Vega – og en længere række spillesteder landet over – i efteråret 2024. Den dansk/færøske sanger, guitarist og komponist Helena Heinesen Rebensdorff alias Brimheim er en af tidens mest markante stjerneskud på den alternative pop- og rockscene.

Brimheim er konstant grænsesøgende i sin musik og umulig at sætte i bås. Hun udforsker og udleverer sindets mest intime afkroge og uforsonlige dybder. Det sårbare veksler med det brutale og storladne i kontrastfyldte produktioner. Det hørte man både på EP’en Myself Misspelled (2020) og debutalbummet Can’t Hate Myself Into a Different Shape (2022).

Siden har Brimheim høstet et hav af lovprisninger blandt kritikere herhjemme såvel som internationalt. Fire Faroese Music Awards, Carl Prisen som “Årets Talent” i 2022, en nominering som “Årets Håb” ved Steppeulven i 2021 har været med til at bane vejen til optrædener på festivaler som By:Larm, The Great Escape, Eurosonic, Reeperbahn, Iceland Airwaves og KEXP samt Roskilde Festival, Heartland Festival, Syd for Solen m.m.

Brimheims andet album, Ratking, lander den 22. marts 2024, hvorfra “Literally Everything” er første single. Den 25. januar kan du høre Brimheim fortælle om sin musik og sine valg i karrieren til Autors Seminar & Bar.

Helena om sin kommende danmarksturné: “Tiden er inde. Jeg tager på dansk headliner-turné, og det bliver den største af slagsen indtil videre. Kom og svaj og ras og skrål og græd og dans med sammen med mig. Det bliver uden tvivl noget helt særligt! Jeg glæder mig.”

I 2024 indtræder Helena i øvrigt i Koda Kulturs Udgivelsesudvalg, som hun er udpeget til af Autors bestyrelse.

Find alle turnédatoer på Brimheim.com

Brimheim: “Literally Everything”