Akademi for Drivkraft 2022

Få motivation, projektstyringsværktøjer og personligt lederskab på Akademi for Drivkraft for unge musikskabere. Nu med vinterhold fra 24. januar til 10. marts 2022. Tilmeld dig nu – og senest 10. januar.

Musikskabere fra tidligere Drivkraft-hold. Foto: DJBFA

Hvordan kommer du til at leve af det, du brænder og lever for? Det er de fleste kunstneres store udfordring. Akademi for Drivkraft er et kursus i personligt lederskab for komponister, musikere, sangskrivere og musikbranchepersoner.

Vi fylder op løbende, så vent ikke med at tilmelde dig!

Tag lederskab over dit liv i musikken

Kurset har fokus på personligt lederskab, mod og handlekraft. Ikke lederskab forstået som music management og business-tænkning, men lederskab forstået som evnen til at tage kloge, langsigtede beslutninger, gå fra idé til handling – og skabe grobund for et bæredygtigt arbejdsliv i musikken.

Forløbet er skræddersyet til dig, der trænger til at (gen)finde din motivation og handlekraft, skabe mere fokus og fordybelse i dit arbejdsliv og lære at sætte dig præcise mål, som du rent faktisk kan nå. Du får samtidig relevante projektstyringsredskaber og gæsteworkshops i brancherelaterede temaer som fx fundraising og strategisk brug af sociale medier.

Akademi for Drivkraft bliver til med støtte fra Tuborgfondet og Augustinusfonden.

Formiddags- og eftermiddagshold for alle køn

De næste kursusforløb strækker sig fra sidst i januar til starten af marts 2022 og består af ugentlige online undervisningssessions – skiftevis på dit eget hold og gæsteworkshops på tværs de to spor, samt en afsluttende live-session, hvor vi mødes fysisk til en afsluttende netværksworkshop i København.

Akademi for Drivkraft består af to parallelle forløb med hold typisk a 12 deltagere.

Første runde af Drivkraft var udelukkende for unge kvinder. Her på de næste Drivkraft-runder har vi hold for alle køn. Erfaringerne fra første hold kun for kvinder er rigtig gode, og vi vil meget gerne stadig tilbyde muligheden for et kvindeligt fællesskab på et af holdene.

Cecilia Krill står for kursusrækken på Akademi for Drivkraft.

Vi tilbyder to hold:

Hold 1: For musikere, sangskrivere, komponister, producere, musikbranchepersoner af alle køn på max. 30 år. Holdet mødes fortrinsvist mandag eftermiddage fra kl. 15-17, bortset fra ved fælles gæsteworkshops.

Hold 2: For kvindelige (eller som identificerer sig som kvindelige) musikere, sangskrivere, komponister, producere, musikbranchepersoner på max. 30 år. Holdet mødes fortrinsvist tirsdag formiddage kl. 10-12, bortset fra ved fælles gæsteworkshops.

Underviser på begge spor er Cecilia Krill, uddannet sanger, cand. mag. i læring & forandringsprocesser, coach, facilitator og forfatter. I forløbet vil desuden indgå eksterne oplægsholdere som en del af de brancherelaterede workshops.

En del af kurset vil være at se nogle indholdsvideoer, som Cecilia Krill står for, for at skabe et fælles forståelsesgrundlag. Mere info om videoindholdet følger ved kursusstart.

Kun for unge?

Akademi for Drivkraft er hovedsagelig støttet af Tuborgfondet, der har fokus på aldersgruppen 16-30 år. Derfor er der en aldersbegrænsning på disse hold.

Hvis du er over 30 år og interesseret i de metoder, Akademi for Drivkraft benytter, kan du ansøge om at få Cecilia Krill som personlig coach via DJBFA og Koda Kultur. Se også alle DJBFA’s andre netværksarrangementer for komponister i alle aldre.

Program Hold 1 (for alle køn)

Hold 1: Blandet hold. Undervisningen foregår online via Zoom mandage fra klokken 15.00 – 17.00, bortset fra de to ekstra workshops, der foregår sammen med det andet igangværende Drivkraft-hold to torsdag formiddage kl. 10.00 – 12.00 plus den afsluttende netværksdag i København torsdag den 10. marts 2022 klokken 15.00 – 18.00.

Hold 1:

 • Mandag den 24. januar 2022 kl. 15-17: Undervisning.
 • Mandag den 31. januar kl. 15-17: Undervisning.
 • Mandag den 7. februar kl. 15-17: Undervisning.
 • Torsdag den 10. februar kl. 10-12: Gæsteworkshop på tværs af holdene.
 • Mandag den 21. februar kl. 15-17: Undervisning.
 • Torsdag den 24. februar kl. 10-12: Gæsteworkshop på tværs af holdene.
 • Mandag den 28. februar kl. 15-17: Undervisning.
 • Torsdag den 10. marts kl. 15-18: Fælles live netværksdag og afslutning i København.

Program Hold 2 (for kvinder)

Hold 2: Kun for kvinder. Undervisningen foregår online via Zoom tirsdage fra klokken 10.00 – 12.00, bortset fra de to ekstra workshops, der foregår sammen med det andet igangværende Drivkraft-hold to torsdag formiddage kl. 10.00 – 12.00 plus den afsluttende netværksdag i København torsdag den 10. marts 2022 klokken 15.00 – 18.00.

Hold 2:

 • Tirsdag den 25. januar 2022 kl. 10-12: Undervisning.
 • Tirsdag den 1. februar kl. 10-12: Undervisning.
 • Tirsdag den 8. februar kl. 10-12: Undervisning.
 • Torsdag den 10. februar kl. 10-12: Gæsteworkshop på tværs af holdene.
 • Tirsdag den 22. februar kl. 10-12: Undervisning.
 • Torsdag den 24. februar kl. 10-12: Gæsteworkshop på tværs af holdene.
 • Tirsdag den 1. marts kl. 10-12: Undervisning.
 • Torsdag den 10. marts kl. 15-18: Fælles live netværksdag og afslutning i København.

sagt om drivkraft

Citater fra tidligere deltagere:

”Drivkraft er en kæmpe mulighed for at lære sig selv og branchen bedre at kende. Samtidig er det et stærkt og åbent fællesskab at være i.”

”Jeg havde svært ved at få defineret mit ståsted rent kunstnerisk. Jeg kunne simpelthen ikke beskrive det med ord. Men det har jeg virkelig fået en masse værktøjer til via Drivkraft. Jeg har en klar plan nu – hvilket jeg ikke har haft før.”

Se også Karen Stenz alias Kaizer fortælle om at være en del af Drivkraft.

Tidligere deltager Emilie Kokholm Olsen fortæller desuden:

”Jeg deltog på Drivkraft-forløbet fra september-oktober 2021. Jeg havde før Drivkraft ofte følt mig ret alene med de udfordringer, der ligger i at være kvindelig soloartist, og den tvivl, man ofte har på sig selv og sin karriere, når man prøver at bryde lydmuren og navigere rundt i musikbranchen.

Igennem Drivkraft mødte jeg en masse ligesindede søde og seje mennesker, der ofte havde det på præcis på samme måde som mig. Selvom det var over Zoom, fik vi hver uge skabt et frirum, hvor vi trygt kunne dele vores op- og nedture, og ikke mindst inspirere og hjælpe hinanden.

Cecilia Krill, som leder Drivkraft, er enormt dygtig, og jeg følte, at der var plads til alle på holdet, uanset hvilket sted man stod i sit liv. Jeg kan anbefale Drivkraft til alle i musikmiljøet, der enten har brug for andre ligesindede at sparre med eller har blot har brug for et kærligt og inspirerende safe space.”

Betingelser for at deltage:

 • Du er max 30 år.
 • Du er aktiv i musikbranchen.
 • Du er klar til at betale egenbetaling på 400 kr. for kurset.

Tilmeldingsfrist: Mandag den 10. januar 2022.

Tilmeld dig snarest muligt, for vi besætter pladserne på de to hold løbende.

Akademi for Drivkraft er støttet af Tuborgfondet og Augustinusfonden.

TILMELD DIG