Få et overblik over mange af de støttemuligheder, der har ansøgningsfrist i årets første tre måneder. Både inden og uden for DJBFA.

I en coronanedlukningstid er der for mange musikskabere tid til at søge støtte til at skabe ny musik – eller måske se længere frem og planlægge liveaktiviteter til sommer (vi krydser fingre!).

Det kan dog være svært at få overblik over musikmiljøets mange legater og ansøgningskrævende tilbud. Her har vi samlet 13 af slagsen, som kan søges i de første måneder af 2021.

Søges løbende: Coaching
Coaching hos DJBFA kan søges løbende, og det er gratis for DJBFA’s medlemmer. Du kan få et coachingforløb med hjælp til dit kunstneriske virke, din musikalske forretning eller andre udfordringer, du står med lige nu. Få et (online) forløb hos Bjørg Hedelykke eller Lasse Boman. Læs mere.

Søges løbende: Flowpuljen
DJBFA’s Flowpulje er for dig som komponist/sangskriver, når du mangler midler til at komme videre med et projekt. Fx støtter puljen deltagelse i showcases eller efteruddannelse. Midlerne kommer primært fra Koda Kultur. Læs mere.

14. januar: Accelerator
Genreorganisationen Tempi har lige nu open call til deres “accelerator”-forløb, hvor 10-15 personer inden for roots-musik får mulighed for at udvikle sig og få kulturel forretningsforståelse. Læs mere.

31. januar: Den Midlertidige KunststøtteordningNB. Frist rykket til 28. februar.
Kulturministeriets coronakompensationsordning kan søges af professionelle kunstnere med et “differentieret indkomstbillede”. Den kan både søges på baggrund af aflyste kontrakter og tidligere perioders indtjening. Læs mere.

1. februar: Nordisk Kulturfonds projektstøtte
Har du en idé i maven til et kunstnerisk projekt med nordisk fokus, tema eller samarbejdspartnere, så se nærmere på Nordisk Kulturfonds projektstøtte – og evt. Nordisk Kulturfonds andre støtteordninger. Læs mere.

1. februar: DJBFA: Copenhagen Studio
Kom en måned i et studie proppet med relevant musikudstyr i hjertet af København via DJBFA. Lige nu kan du søge om månederne april, maj og juni. Egenbetaling 500 kr. Læs mere.

1. februar: Statens Kunstfond
Musikskabere, herunder komponister, sangskrivere, lydkunstnere og producere inden for alle genrer, kan søge Statens Kunstfonds arbejdslegater. Læs mere.

15. februar: International transport

Måske det er småt med den internationale aktivitet for tiden. Ikke desto mindre er det muligt at søge støtte til international transport via alle genreorganisationerne; Rosa, Snyk, Tempi og Jazzdanmark. Læs mere om tilskuddet hos Rosa.

24. februar: Udgivelsespuljen
Udgivelsespuljen under Koda Kultur støtter udgivelser af nyskabt musik og styrker den professionelle produktion af autorers egne, nye værker. Læs mere.

1. marts: DJBFA’s arbejdslegater
DJBFA’s største pulje har to årlige frister i 2021. Arbejdslegaterne er individuel støtte til den skabende fase, hvor musikken opfindes, skrives og komponeres. Læs mere.

1. marts: PR og Promovering
Via DPA og Kodas kulturelle midler kan du søge støtte til markedsføring af ny musik og tekst inden for det populære og kommercielle felt. Læs mere.

4. marts: Jazzpuljen
“Gør din vildeste idé til virkelighed,” opfordrer JazzDanmark med Jazzpuljen. Puljen støtter (sjovt nok) projekter inden for jazz eller beslægtede genrer. Læs mere.

23. marts: Vækstlagspuljen
Koda Kulturs Vækstlagspulje støtter sangskrivere og komponister tidligt i karrieren. Er du under 35 år og har været medlem af Koda i mindre end fem år, kan du søge puljen til en række formål. Læs mere.

Denne oversigt er selvfølgelig ikke udtømmende. Hold også øje med DJBFA’s kalender, som opdateres løbende.

Vi anbefaler altid, at man søger i god tid. Puljerne har frist på forskellige tidspunkter af døgnet. Se de præcise tidspunkter under det enkelte legat.

God arbejdslyst – og held og lykke med ansøgningerne.