Alain Apaloo

…har mange gryder i kog her i 2023. Crossroads Festival som en del af Kurt Rosenwinkel Band, et solo-bluesalbum, guitarundervisning af børn, et “Afro Trance-Blues projekt” og meget mere…

2023 er et særligt år for guitarist, komponist og Autor-medlem Alain Apaloo, fortæller han. Et år, hvor nye projekter tager form og visse gamle projekter afrundes naturligt. Alain har undervist børn i musik på Den Kreative Skole i København i flere år. Både socialt, idealistisk og økonomisk har det været vigtigt for ham, men pt. er der færre elever, og det har skabt tid til andre musikalske rejser, fortæller han.

“Jeg er blevet inviteret til at være med i Kurt Rosenwinkel Band og optræde på Eric Claptons guitarfestival, Crossroads Festival, i LA her i september. En stor ære! Jeg kan næsten ikke finde ord for, hvor taknemmelig og spændt jeg er over at skulle være med! Vi har haft nogle intense øvere de seneste måneder, og jeg er klar nu!”

Alain er også snart klar med et nyt blues-soloalbum. Et enkelt album med bare ham og guitaren. “Jeg føler, det er tid til, at albummet ser dagens lys nu. Det har været længe undervejs. Jeg mener, det tog mig 16 år at finde modet til at udgive et blues-soloalbum mere… Albummet opsummerer alle de år, hvor jeg har spillet nattekoncerter på Mojo Blues Bar i København. Hvis jeg selv skal sige det, lyder det ret godt indtil videre…”

Alain har også gang i en nyt ”Afro Trance-Blues projekt” sammen med Peter Nande, Olav Poulsen og Saal Dibba – også med en udgivelse i støbeskeen. I starten af 2024 vil Alains band ApoPipo desuden tage til Accra i Ghana og lave master classes og koncerter, som Alains gode ven, bassist Morten Ankarfeldt sammensætter. Der er også en lille turné i Danmark sammen med Kurt Rosenwinkel på vej…

Find Alain Apaloo på Facebook eller Instagram.

Alain Apaloo: “Keep on Saying”