Mazdak Khosravi

…alias Murky Munroe er aktuel med dyb baryton-croon på EP’en Eloise. Og så har han modtaget et arbejdslegat til at bygge videre på hybriden mellem traditionel iransk musik og amerikansk 90’er-R’n’B.

Som Murky Munroe udgav den 34-årige sanger og sangskriver Mazdak Khosravi EP’en Eloise i slutningen af 2021. EP’en er blevet til i samarbejde med Kaspar Kaae (CODY) og indeholder dyb baryton-croon og soul noir.

Han er også en af de musikskabere, som for nylig modtog arbejdslegat til støtte for skabelsen af helt ny musik. Autor har spurgt Mazdak om den musik, han skal i gang med at skrive nu. Mazdak fortæller:

”Sangene, jeg arbejder på nu, tager udgangspunkt i den kulturelle smeltedigel, som jeg voksede op i, i det iranske miljø i det sydlige Aarhus. Her var hjemmene fyldt med iransk, tyrkisk og aserbajdsjansk popmusik. Tilværelsen som barn og ung handlede i høj grad om at finde ens egen identitet i grænselandet mellem ens etniske og kulturelle rødder, samt det meget jordbundne jyske miljø, som var ens dagligdag. Denne kulturelle og sociale gråzone bød på myriader af skæbnefortæller, som jeg selv oplevede eller blot observerede – det er de skæbnefortællinger, som danner den lyriske grundstamme i de sange, jeg arbejder på.  

Da jeg var barn, tog vi hver sommer til Californien, som pga. sit betydelige antal eksil-iranere, havde udviklet deres helt egen amerikansk-iranske popmusikindustri i LA. Denne hybrid mellem traditionel iransk musik og den R’n’B og hip hop, som dominerede 90’erne, er en heftig inspiration i forhold til sangenes musikalske bagtæppe – men da intet iransk pool party er komplet uden de klassiske croonere og crooninder som Dean Martin, Charles Aznavour og Edith Piaf, skinner min forkærlighed for disse også igennem.”

Se mere på Murky Munroes officielle Facebook.

Arbejdslegaterne uddeles af Autor for Koda Kultur, og de kan søges næste gang fra 1. februar 2022 med ansøgningsfrist 1. marts.  Mazdak var i øvrigt også en af de udvalgte sangskrivere, der deltog på sidste års camp om sangtekster, Tekstgenerator. Læs mere om Tekstgenerator 2022.

Murky Monroe: akustisk udgave af “The Drought” live i Dansekapellet i København (2020)