Karen Mose

…arbejder hovedsaligt med dansk/nordisk folkemusik og har spillet på world- og folkscenerne i hele verden fra Canada til Kina.

Komponist, sanger og pianist Karen Mose er en del af folkbandet Phønix sammen med Anja Præst Mikkelsen, Jesper Falch og Jesper Vinther. Siden år 2000 har Karen udgivet syv album og modtaget fire Danish Music Awards sammen med Phønix.

Karen er vokset op med folkemusik. Hendes far var den kendte folkkomponist og pianist Keld Nørgaard fra spillemandstrioen Lang Linken. Karen har desuden undervist på Folkemusiklinjen på konservatoriet i Odense og senere Esbjerg. Hun har også udgivet musik i eget navn og med sangerkollegaen Helene Blum.

”For tiden arbejder jeg med at sætte musik til nyere og ældre danske digte. Jeg er optaget af at bøje fællessangstraditionen i nye retninger. Overraskende sving på en ellers tryg og velkendt melodisk vej. Friskere fornemmelser af tempo og fremdrift i en sang, som skal synges af mange… Det er sjovt og udfordrende,” fortæller Karen.

“Jeg arbejder også på ny plade med Phønix. Vi har gravet os helt ned i den store udgivelse ”Viser på valse”, som er en samling af 400 historiske fonografoptagelser af traditionel sang og violinmusik 1907-1947. Vi håndplukker sangene og gør dem til vore egne. Og så har vi et spændende samarbejde med Landskoret, som munder ud i store koncerter i 2023.”

Der er også tid til mange koncerter med Phønix, både kirkekoncerter med deres ”Folkemusikken i Salmerne”-projekt og shows for børn. I efteråret 2022 er der udlandsturnéer i sigte. ”Og så venter vi i spænding på at vores kære musikalske samarbejdspartner fra Kina igen får lov at rejse ud, så vi kan turnere sammen igen med vores blanding af dansk og kinesisk tradition.”

Se mere på Karens officielle Facebook-side, Phønix’ Facebook-side eller Phønix’ hjemmeside.