Laurits Steen Møberg

…aka 50 % af Tigeroak. Den anden halvdel af bandet udgøres af Anna Prinds. Tigeroak udgav debutpladen Living and Living sidste år, og i sommeren 2024 står de på scenen på Roskilde Festival.

Komponist, producer og lydkunstner Laurits Steen Møberg og vokalist og komponist Anna Prinds bygger som Tigeroak bro mellem neosoul, melodiske omkvæd og eksperimenterende jazzrytmer. Duoen udgav debutpladen Living and Living i 2023 – en plade som i øvrigt er indspillet i Abbey Road studierne i London. Siden da har den Aarhus-baserede duo rejst med musikken til Beijing, Paris, Berlin og New York, og de har vundet Årets Single ved DMA Jazz 2023 med albummets titelnummer. I foråret 2024 har Laurits og Anna fulgt op med EP’en Stay Close.

Nu i maj 2024 har Autor spurgt Laurits om hans og bandets forår og sommer… ”I Tigeroak har det helt store fokus den seneste tid været at spille vores musik live. Vi har spillet ni koncerter i april og starten af maj, og vi har nydt hver og én. Det er første gang, vi er afsted så mange koncerter i træk, og det har været vildt spændende – særligt at udforske dybden i vores koncert og vores udtryk på en måde, som man ikke kan i et øvelokale. Turnéen sluttede den 3. maj på SPOT festival, hvor vi følte os meget privilegerede at få lov til at stå foran en fyldt Rytmisk Sal og spille en af de vildeste koncerter hidtil. Det hele gik op i en højere enhed, og vi var alle meget rørte og stolte over den oplevelse,” fortæller Laurits.

”Noget vi har arbejdet på i løbet af turnéen og op til SPOT er det tværæstetiske. Vi har fundet det enormt givende og inspirerende at udforske hvordan vi igennem samarbejder med artister uden for musikkens verden kan fremme og udvikle et udtryk. På turnéen har vi samarbejdet med en strikkedesigner, Frida Katz, en VJ, Elsebeth Schultz en kunstnerduo, Lacing Lab, som lavede skulpturen til SPOT festival. Alle de meget dygtige mennesker har givet os de helt rigtige værktøjer og muligheder,” fortæller Laurits, og afslutter:

”I 2024 glæder vi os til vores første ‘rigtige’ festivalsæson! Det bliver vildt fedt at åbne alt det, vi har taget med os fra turnéen op og bygge videre. Og mon ikke der også udkommer lidt mere musik i år?”

Tigeroak spiller på Roskilde Festivalens tirsdag den 2. juli 2024 kl. 14.45 på Eos-scenen, og i sommerens løb spiller de bl.a. også på Alive Festival og endagsfestivalen Blue Bridge.

Hold øje med Tigeroak på Facebook og Instagram.