Jonas Struck

…stod på landets livescener med gendannede Swan Lee sidste år. Nu i 2024 har han vundet en Robert og er nomineret til en Harpa-pris for sin sårbare og hudløse filmmusik til Apolonia, Apolonia.

Komponist og guitarist – og medlem af Autor – Jonas Struck udgav i 2023 albummet The Garden sammen med Pernille Rosendahl og Emil Jørgensen i gendannede Swan Lee. Albummet var det første fra gruppen i 18 år. Efterfølgende stod trioen på talrige spillesteds- og festivalscener landet over. De har også lidt i ærmet til 2024, afslører de…

Udover Swan Lee og bands som Thunderstrucks, Bugpowder og Cours Lapin, har Jonas længe komponeret musik til film. Han står bl.a. bag musikken til Den Grænseløse, Borg McEnroe og Idealisten.

Her i starten af 2024 har han vundet en Robert for sin musik til Lea Globs dokumentar om billedkunstneren Apolonia Sokol. For den musik er han også nomineret til den prestigefyldte Harpa Nordic Film Composers Award, som uddeles den 17. februar i forbindelse med Berlinalen og Nordic Film Music Days.

Jonas Struck har skabt et smukt score, der syr Lea Globs film om Apolonia Sokols kamp med livet sammen på en magisk og uprætentiøs måde. Det er sårbar og hudløs musik, der både hviler i det enkle temas kraft, men også i det store symfoniske perspektiv, og som subtilt spejler Apolonias udvikling fra spirende kunstner i Paris’ bohememiljø til internationalt anerkendt maler”, lyder det bl.a. fra den danske jury.

I videoen nederst på siden fortæller han selv om projektet. Nordic Film Music Days byder i øvrigt på mange interessante talks om filmmusik, som kan ses online.

Se mere til Jonas Struck på hans officielle hjemmeside eller Instagram.