Lovis Bechmann

…har udsendt debut-EP’en Uanset og arbejder nu på sit første album samtidig med at hun balancerer rollen som forælder og alt hvad det indebærer. Oplev hende også live ifm. Seminar & Bar 20. april.

Sanger, sangskriver og producer Lovis Bechmann har studeret sangskrivning på Rytmisk Musikkonservatorium, og i  2022 udgav hun sin debut-EP, Uanset, under soloprojektet LOVIS. Sangene er båret af vokal og klaver og er en slags øjebliksbilleder fra livet som kvinde, kunstner og mor i en moderne tid. EP’en producerede hun selv, og Nis Bysted (Iceage, Baby in Vain m.fl.) agerede co-producer og mixede.

Lige nu arbejder Lovis på at skrive sange til sit debutalbum. Om sin arbejdsproces fortæller hun til Autor: “Jeg er optaget af, hvordan jeg i min hverdag kan balancere mellem at skrive musik og være i forældrerollen. Ofte kan det føles som om de to ting modarbejder hinanden, men omvendt oplever jeg også, at tingene inspirerer hinanden. Tit tager det ikke mere end ti minutter at skrive et vers og et omkvæd. Så det er jo ikke tid, der mangler, selvom det kan føles sådan. Man kunne sige, at jeg øver mig i at komme hurtigt ind i den tilstand, hvor der er inspiration og idéer. Og også arbejde de dage, hvor der ikke er inspiration. Begge dele er noget, der kræver vedholdenhed og disciplin.”

Lovis spiller desuden i duoen VIL, der har en række udgivelser bag sig, som er udgivet på berlinerpladeselskabet listencollective. De har blandt andet spillet på den tyske Fusion Festival og Iceland Airwaves. Til sommer skal duoen indspille en række nye sange, der forventes at blive udgivet i 2024.

I 2022 deltog Lovis desuden i Autors tekstnære camp Tekstgenerator “med stor fornøjelse,” som hun siger, og hun har stadig kontakt med de andre sangskrivere, hun var afsted med. Lige nu søger Autor nye deltagere til Tekstgenerator 2023 (ansøgningsfrist 1. maj).

Torsdag den 20. april 2023 kan Lovis med band i øvrigt opleves til Geyser Sangskriver Festival i Kulturhuset Islands Brygge i København – i forlængelse af Autors Seminar & Bar samme sted. Deltager man i Seminar & Bar, er der fri adgang til koncerterne.

LOVIS: “Langt væk” (2022)