Camilla Dayyani

…fortolker persiske og danske digtere i ny musik. “Dette album er mine små historier, der kæder mine verdener sammen,” fortæller Camilla.

Sanger og komponist Camilla Dayyani har før lavet musik til digte af bl.a. Pia Tafdrup og Dan Turéll. Med Camillas nye album Mine Miniaturer//My Miniatures, som udkom i starten af 2024, fortolker hun både danske og persiske digte.

Camilla Dayyani har skrevet og arrangeret al musikken til digte af Omar Khayyam, Jalal ad-Din Rumi, Forough Farrokhzad, Karen Blixen og Piet Hein. Albummet er indspillet med et hold af persiske musikere, danske jazzmusikere og den klassiske strygekvartet Artos Kvartetten.

De første sange til albummet blev til, da Camilla besøgte sin iranske familie i Teheran for første gang i 12 år. ”Miniaturer er små historiefortællende malerier, som findes over alt i persisk kultur. Dette album er mine små historier, der kæder mine verdener sammen,” siger Camilla.

Camilla er vokset op i Danmark en dansk mor og iransk far. Hendes vej ind i musikken begyndte med skolekor og violintimer, mens jazzen optog hende i årene på Musikkonservatoriet og tidligt i karrieren, bl.a. på album som Silver and Gold og Come My Way. Camillas datter Isabella Dayyani har i øvrigt sin egen musikkarriere og var Medlem i Fokus i 2023, hvor hun også optrådte til Autors 50 års fødselsdag.

Ved siden af sin egen musik, er Camilla også drivkraften bag BazarJazz, en musikforening i Gellerup i Aarhus (Aarhus), der arbejder med musikalske møder på og foran scenen indenfor Jazz & Roots. I den forbindelse modtog hun en DMA Jazz 2023 for Årets Koncertoplevelse.

Camilla Dayyani: “Mit liv mit land” (2024)