Thomas Alstrup

…og hans bror, Simon Alstrup, udgør sammen kernen i gruppen Jonah Blacksmith, som på de 10 år, der er gået siden debuten, har bevæget sig højt op på hitlisterne med hits som “House on Fire” og “Up”. Snart er de klar med store “film-koncerter”…

Det er efterhånden 10 år siden, Thomas og Simon Alstrup med band debuterede som Jonah Blacksmith med albummet Northern Trail (2014). Siden da har det taget fart for de nordjyske brødre, der udgør bandet – sammen med Lasse Alstrup, Søren Bigum, Jon Kjeldsen, Søren Poulsen og Thor Kortegaard. Med utallige livekoncerter, en række album og solide radiohits har bandets folk-inspirerede pop/rock ramt et stort publikum. Det skyldes ikke mindst hittet “House on Fire”, som i flere år har været i top 10 blandt årets mest indtjenende numre i Danmark og snart runder 10 mio. Spotify-streams.

I foråret 2024 er Jonah Blacksmith aktuelle med singlen “Up”, som også er gået nummer et på den danske airplay chart. Til november har gruppen en lang række koncerter i kalenderen landet over. Men de ser også allerede fem mod 2025, hvor deres kapacitetsmæssige største koncerter hidtil finder sted i hhv. Boxen i Herning 29. marts og Royal Arena i København 5. april.

Det er ikke bare almindelige koncerter, men “Live-Filmkoncerter”. Det bliver en vekselvirkning mellem dokumentarfilm om mennesker, ophav og drømme, og en håndspillet live-koncert, hvor sangene og deres oprindelse foldes ud på en kæmpe skærm bag syv-mands-bandet. Pointen er at give sangene en klangbund af levet liv, en hyldest til fællesskab, samhørighed og glæden ved at spille musik sammen.

“Filmkoncerten betyder noget ganske særligt for os. Det er hjerteblod, og vi tror på, at filmen, hånd i hånd med sangene, kan røre ved noget i os allesammen. Vi er stolte af at kunne fortælle om de ting, vi er rundet af – om familie, om dem vi elsker, og ikke mindst at turde dele frygten for at miste hinanden og os selv som mennesker” fortæller Thomas og Simon Alstrup.

Se mere til Jonah Blacksmith på deres Facebook.

Jonah Blacksmith: “Up” (2024)