Thorbjørn Øllgaard

…er en del af trioen Smag På Dig Selv, der denne sommer er klar til at blæse Roskilde Festival og Copenhagen Jazz Festival omkuld med energisk sax-tromme-punk-jazz.

Saxofonist, komponist og Autor-medlem Thorbjørn Øllgaard har Smag På Dig Selv sammen med Albert Holbert (trommer) og Oliver Lauridsen (sax). Den københavnske jazz/punk/you-name-it-trio er lidt af en musikalsk energibombe. Som det lyder i en af beskrivelserne af bandet, er de ”berygtet for at besætte dansegulvet og tvinge ethvert ego til overgivelse med dansuenza.”

I 2020 udgav Smag På Dig Selv debut-EP’en Dunkelkraft, som bl.a. indeholder numrene ”Hun ville egentlig bare gerne høre noget chillern” og “Udstødning for fremdrift”. Snart skal gruppen i studiet og indspille deres debutalbum, fortæller Thorbjørn og afslører lidt om kommende genrer: ”Lige for tiden arbejder vi på et popnummer, haha – man skal ikke være for punk til at lave pop.”

I år tager Smag På Sig Selv næste store skridt i deres livekarriere, når de blæser festivalgæsterne omkuld fra Rising-scenen på Roskilde Festival den 27. juni 2022. Eller det vil sige… de har faktisk allerede spillet på Roskilde. Næsten da. ”Vi er i gang med at forberede os til alle sommerens koncerter. Det går skide godt. Vi glæder os sygt meget til at spille på Roskilde Festival. Vi har åbnet Orange Scene før. Uofficielt, uden tilladelse for et par år siden, og overnattet i de dyre rockstjernetelte, haha, og ja så glæder vi os rigtig meget til alle sommerens koncerter,” fortæller Thorbjørn.

Udover Roskilde Rising kan man opleve Thorbjørn og resten af Smag På Dig Selv fire gange i løbet af Copenhagen Jazz Festival, bl.a. sammen med Birdie Omen den 4. juli og med Nausia den 7. juli.

Se resten af sommerens SPDS-koncerter på bandets Facebook eller Instagram.

Smag På Dig Selv live på Knippelsbro (2021)