William Winding

…er producer og solist under navnet Wille. Han er ude med flere singler, og så har han været med på Akademi for Drivkraft, som han fortæller lidt om her.

William Winding er producer, sangskriver, DJ – og medlem af Autor. I 2022 udgivet har han udgivet to singler under aliasset Wille, bl.a. ”Midnight in Milan”, som sender kærlige tanker til 80’ernes Italo Disco.

William har en tredje single på vej og arbejder på sin første LP, fortæller han. Albummet udkommer på Kenneth Bagers pladeselskab Music for Dreams, formentlig i starten af 2023. Wille ligger i et spændingsfelt mellem rendyrket house og tropisk electronica/chill-out. Ved siden af har William samarbejdsprojekter med artister i sit lille kammerstudie i Sydhavnen.

William har været en del af Akademi for Drivkraft. Han skriver:
“Jeg tænker, det giver mening i Autor- sammenhæng at fremhæve Akademi for Drivkraft, som i den grad afstedkom et kunstnerisk vendepunkt for mig. Før jeg tog kurset, svævede jeg lidt mellem forskellige udtryk og genrer, noget jeg tror er ret normalt for os i post-internetgenerationen.”

“På kurset fik vi mange nyttige redskaber til at putte i selvstændig-musiker-kassen, men det var særligt mødet med det japanske koncept ’Ikigai’, som efter kursets ophør skabte et kæmpe aha-moment for mig. Ikigai er kort fortalt at finde krydsfeltet mellem dine kompetencer, dine passioner, omverdenens forventninger og behov. Som producer har man ofte mange hatte på, og når man så oveni skal være artist selv, kan det let kamme over. Dér tror jeg, det er vigtigt at dyrke det muliges kunst – at finde en balance mellem musikeren som håndværker og musikeren som kunstner. Det var noget af dét, jeg tog med fra kurset.”

Hold øje med William Winding på Instagram og Soundcloud.

Wille: “Midnight in Milan” (2022)