Anders Bønløkke

…er en af de primære sangskrivere i Alphabeat, som denne sommer er trukket i de rød-hvide farver som leverandører af den officielle EM-slagsang.

Guitarist og komponist Anders Bønløkke står sammen med bandkollega Anders SG for sangskrivningen bag Alphabeats største hits. Denne sommer er det intet mindre end den officielle sang til EM i herrefodbold, “Danmarks Dynamite”, som Anders Bønløkke har været med til at skrive.

Alphabeat fik allerede opgaven i starten af 2020, og sangen blev klar. På grund af coronapandemien måtte den dog vente – og Alphabeat holde på hemmeligheden et helt år. I 2021 kunne de omsider indspille vokaler med landsholdet. Anders påpeger, at det er første gang i 30 år, at spillerne synger lead på en fodboldsang. Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen synger nemlig første vers.

Anders Bønløkke skrev Alphabeats kæmpehit “Fascination” (2005), der både opnåede britisk guldplade og blev brugt af Coca-Cola. I 2013 gik Alphabeat hver til sit, inden de fandt sammen igen for et album mere, Don’t Know What’s Cool Anymore (2019). I DR-dokumentaren Alphabeat – Da festen forsvandt, deler gruppen ud af op- og nedture, som mange bands sikkert kan genkende, hvad angår banddynamik.

Se Alphabeats Facebook-side for efterårets tourdatoer samt Anders Bønløkkes Instagram for mere info om “Danmarks Dynamite”.

Alphabeat & Herrelandsholdet: “Danmarks Dynamite”