Asger Nordtorp Pedersen

…alias Guldimund arbejder for tiden på “den svære toer”. I mellemtiden kunne “etteren”, albummet Dem, vi plejede at være, hive hele tre statuetter med hjem efter årets Steppelulven-prisuddeling.

Sangskriver, sanger, guitarist og bassist Asger Nordtorp Pedersen alias Guldimund skal gøre plads på hylden til hele tre Steppeulven-statuetter. Foreningen af Danske Musikkritikere står bag den årlige uddeling af prisen Steppeulven, som fandt sted 3. april på Bremen Teater. Asger modtog priser for både Årets Udgivelse med Dem, vi plejede at være, Årets Musiker samt Årets Tekstforfatter. Stort tillykke! Også til de øvrige prismodtagere og nominerede.

På scenen takkede Asger de danske musikskoler og konservatorier. Og i forbindelse med sine tekster takkede han forfatter Pablo Llambías, hvis undervisning på RMC har haft en kæmpe indflydelse på Asgers måde at skrive sangtekster på, fortalte han. Pablo er også projektleder og underviser på Autors sangtekstcamp Tekstgenerator, der løber af stablen her i april 2022.

Vi har spurgt Asger, hvad han har gang i for tiden udover at modtage kritikerroser. I Guldimund-regi har han netop ”været på en slags ’koncerthusturne’, hvor vi kom forbi Musikhuset i Aarhus, Musikkens Hus i Aalborg og Brorsons Kirke i København. Derudover underviser jeg i sangskrivning på Engelsholm Højskole og prøver at lave den svære toer. Heldigvis har jeg gode folk omkring mig, så det skal nok blive fedt.”

Asger er desuden også en del af Lucky Los (sanger og sangskriver Lo Ersare) band. Her spiller Asger bas og har desuden været med til at arrangere og producere Lucky Los velmodtagede debutalbum, Supercarry, der netop er udkommet.

Se mere til Guldimund på Facebook og Instagram.

Guldimund: “Dem, vi plejede at være” (2021)