Andreas Pallisgaard

…modtog en DMA Jazz-pris for Årets Eksperimenterende Udgivelse med resten af Aar & Dag. Det tidligere Pinkunoizu-medlem laver både film- og spilmusik og arbejder på nyt soloalbum.

Den 37-årige komponist og musiker Andreas Pallisgaard kunne i december 2021 gå på scenen på Bremen Teater og modtage en DMA Jazz-statuette for Årets Eksperimenterende Udgivelse sammen med resten af musikskaberne i det kollektive projekt Aar & Dag; Anders Lauge Meldgaard, Michael Mørkholt og Mads Forsby. Danish Music Award’en fik de for albummet Tifold af fri form og fælles motiv.

Andreas arbejder på alsidige projekter, både som solist, producer og lyddesigner. Tidligere har han især slået sine folder i kvartetten Pinkunoizu, og i 2017 udgav han sin solodebut under navnet Son Ash, Easy Listening for the Hearing Impaired.

Andet Son Ash-album er på vej – lige nu er Andreas i gang med at organisere en lang række optagelser, han har lavet de seneste år. ”Der er tale om studie-eksperimenter med min modularsynth som omdrejningspunkt. Det bliver en slags kollageplade med et forholdsvist abstrakt klangunivers,” fortæller han.

Andreas laver desuden musik og lyddesign for det danske spilstudie Playdead i samarbejde med Mads Forsby, og i 2019 kreerede han score til Daniel Joseph Borgmans film Harpiks i samarbejde med Anne Gry Friis Kristensen.

Se mere om Andreas Pallisgaards producerarbejde m.m. her. Se alle modtagerne af DMA Jazz 2021 her.

Son Ash: “Rainbow Trout” (2017)