Annelene Toft Christensen

… er violinist og komponist. Hun spiller bl.a. i Sjäv, Annelene&Nathasja og solo i eget navn. Annelene har netop bestået sin debuteksamen og kan nu kalde sig den første folkemusiker med en solistuddannelse i Danmark.

Annelene Toft Christensen voksede op i et hjem fyldt med folkemusik og folkedansk. Faktisk i så høj grad, at begge hendes forældre er folkemusikere, og at hendes mor endda er folkedanseinstruktør.

Som barn sov hun ved siden af min fars trommestol, under nætternes lange danseballer, og hun kom hurtigt i gang med at spille violin.

Allerede i en ung alder var Annelene Toft Christensen fast besluttet på, at det var musikken, hun ville. Hun søgte ind på MGK i Kolding, hvor hun gik på folkemusiklinjen, og i 2013 søgte hun så ind på Syddansk Musikkonservatorium på folkemusiklinjen i Esbjerg. Hun blev bachelor i 2016, og år senere afsluttede hun sin kandidat.

I april 2018 søgte hun ind på den nye Contemporary Creative Artist-solistuddannelse i Esbjerg, og den 30. oktober 2020 bestod hun sin debuteksamen som den første på uddannelsen. Annelene Toft Christensen kan nu kalde sig den første folkemusiker med en solistuddannelse i Danmark.

Læs mere om hendes afslutningsprojekt

Play
Annelene arbejder med violin og loop