Henrik Lindstrand

… er komponist og musiker kendt for både sit arbejde som komponist og som del af Kashmir. Han er aktuel med albummet Nordhem, som er sidste del i en klavertrilogi, der også består af Leken (2017) og Nattresan (2019).

Musikken kendetegnes af et personligt, poetisk og minimalistisk lydunivers med klaveret som eneste virkemiddel. Kompositionerne udgives på engelske One Little Indian Records (Björk, Asgeír, Kitchens of Distinction). I efteråret 2020 udgives nodebogen 21 Piano Pieces med musikstykker fra alle tre albums.

Svenske Lindstrand har igennem en årrække været flittigt brugt som komponist for film og TV, nyligt i spillefilmen Undtagelsen.

I 2019 komponerede han den prisvindende musik til Lego-spillet Builder’s Journey og er fortsat tilknyttet komponist i spilfirmaet Light Brick Studios. Med base i Valby arbejder Lindstrand til daglig i sit studie Klanglandet.

Som en fjerdedel af orkestret Kashmir har Lindstrand indspillet musik og turneret verden rundt i femten år, indtil bandet gik på pause 2014. Der er planlagt fem genforeningskoncerter i 2021, som blev udskudt i 2020.