Jeff Wagner

Guitarist og komponist Jeff Wagner har jazzbaggrund og laver især musik til film og teater. Han deler sin tid mellem Oslo og København og har en række udforskende projekter i gang i 2023.

Jeff Wagner er født på Nørrebro, uddannet ved San Francisco Musikkonservatorium og har i dag base i Danmark og Norge. Udover selv at lave musik er han forperson i OktoSounds, et musikkollektiv, som netop skaber muligheder og netværk for eksperimenterende unge musikere i Nordeuropa.

Jeff fortæller til Autor: ”Jeg er optaget af hele tiden at forene det, jeg kan og ved, og det modsatte. Derfor er det vigtigt for mig at afsøge de små hjørner og samtidig prøve ting af i mange kontekster med mange slags mennesker. Musik er mange ting.

Jeg har brugt det sidste halve år i Norge med at undersøge langsomhed/omskiftelighed, og hvordan det opleves, gennem komposition, struktureret improvisation og systematisk feedback. Næste skridt er at forene det til et samlet udtryk. Jeg har nogle musikere i sigte og håber på koncerter i løbet af året.

I 2023 skal jeg også lave musik til skuespillernes afgangseksamen i Oslo ud fra en fortolkning af bogen Himmerige og Helvede af Jón Kalman Stefánsson. Den er meget speciel i sit forhold til natur, og vild i sit narrativ, super relevant i forhold til mine overvejelser om ’tempo’.

Derudover er jeg ved at fikse det sidste på indspilning af mit værk I/Sky skrevet for Mab Gab Trio og Absalon Quartet. Det er en blanding af ny musik, improvisation og en slags ‘pop’, som udkommer senere i år.”

Se mere om Jeff Wagner på Soundcloud eller Instagram.