Cisser Mæhl

…er uddannet filmkomponist og står bag musik til scenekunst, film og computerspil. Men dette forår er det hendes solodebutalbum, Innemuseum, der er i højsædet. Med lo-fi-kammerpop inspireret af bl.a. Under Byen.

Cisser Mæhl er dette forår højaktuel med sit debutalbum, Innemuseum. Cisser er komponist, sangskriver, artist og uddannet filmkomponist fra Syddansk Musikkonservatorium. Hun har derfor også lavet musik til film, scenekunst og computerspil. Til daglig bog hun i Oslo.

Cisser udgav sit debutalbum, Innemuseum, på det berlinske pladeselskab Sonic Pieces den 3. marts 2023. “Albummet har allerede fået en masse positive reaktioner fra udenlandske medier, så det lader til at være ved at finde sig til rette. Albummet er produceret i Norge, i fjeldområdet Jotunheimen og i Oslo, det har fået hjælp på vejen af artisten Jenny Hval, og er blevet mixet af den norske noise-legende Lasse Marhaug. Det er mit debutalbum, som udvikler sig som en slags chamber-lo-fi-popmusik, som henter inspiration fra Under Byen, Björk og franske Colleen,” fortæller Cisser til Autor.

Lige nu arbejder Cisser desuden på musik til to afgangsfilm fra Den Danske Filmskole. Hun arbejder også på et album med tekster af forfatter Ida Marie Hede. Til sommer skal de ud at spille koncerter med materialet. De gæster allerede Alice i Vanløse den 30. april 2023. 

Desuden spiller Cisser splitkoncert på Radar i Aarhus den 11. april med den norske artist Vilde Tuv. Læs mere om koncerten.

Find Cisser på Instagram, hendes officielle hjemmeside eller Bandcamp.

Cisser Mæhl: “Menneskeaftryk” (2023), fra albummet Innemuseum