Eivør Pálsdóttir

…har modtaget Nordisk Råds Musikpris 2021 på baggrund af sin enestående karriere. Senest har hun udgivet studiealbummet Segl, og snart skal hun på turné i USA.

Sangskriver, sanger og guitarist Eivør Pálsdóttir fra Færøerne er dette års modtager af den prestigefulde Nordisk Råds Musikpris. Prisen er tidligere gået til markante musikskabere som Björk, Niels-Henning Ørsted Pedersen og Mats Gustafsson. Stort tillykke!

”Hun er en gudsbenådet musiker med en smuk sangstemme og en fremragende guitarist. Med sit altomfattende sceniske nærvær har hun betaget musikelskere over hele verden,” lyder det fra juryen.

Eivør udgav sit første album som 17-årig i 2000. Siden har hun været forbi folk, jazz, støjrock, electropop og meget mere. Altid med et stærkt fokus på det nordiske, og med flere udgivelser på både færøsk og engelsk.

Eivørs seneste studiealbum, Segl (2020), undersøger de rejser, vi mennesker tager – både metaforisk og fysisk. Albummet er fulgt op af Segl Live in Concert (2021). Nu er Eivør netop kommet hjem fra europaturné, og hun er begyndt at forberede sin kommende turné i USA til februar.

”Jeg arbejder også meget i mit studie for tiden med at indspille vokaler til femte sæson af Netflix-tv-serien The Last Kingdom. Midt i alt det, går jeg også og tænker på nye sange – og hvordan, mit kommende album skal lyde,” fortæller Eivør.

Se mere på Eivor.com

Eivør: “Gullspunnin” (2021)